Batı Şeria'da  Siyonist Zulüm Sürüyor

Batı Şeria'da Siyonist Zulüm Sürüyor

Batı Şeria'da İsrail ordusuyla sıak çatışmaya girildi

Perşembe günü, Batı Şeria'nın kuzeyinde İsrail işgal ordusu ve yerleşimcilerle çıkan çatışmalarda 17 Filistinli yaralandı ve boğuldu.

Filistin Kızılayı, yaptığı açıklamada, ekiplerinin "Nablus'un güneyindeki Asira al-Qibliya kasabasında göz yaşartıcı gazın solunması nedeniyle bir elin kırılması da dahil olmak üzere 17 yaralanma ve 16 boğulma vakasıyla uğraştığını" söyledi.

Ve mürettebatının "iki yaralıyı hastaneye naklettiğini, geri kalanının sahada tedavi edildiğini" açıkladı.

Görgü tanıkları, bir grup yerleşimcinin İsrail işgal ordusunun koruması altındaki Asira al-Qibliya kasabasına saldırdığını söyledi.


Ayrıca oku
Batı Şeria'nın kuzeyinde Filistinli bir çocuk İsrail işgali tarafından vurularak öldürüldü (video)

Görgü tanıkları, yerleşimcilerin Filistinlilere taş atarak bir Filistinli aracını yaktığını, düzinelerce bölge sakiniyle çatışma çıktığını ve bunun sonucunda ordunun metal mermiler ve göz yaşartıcı gaz kapsülleri kullanarak müdahale ettiğini belirtti.

Yerleşimciler genellikle Filistinlilere ve onların Batı Şeria'daki mülklerine yönelik saldırılar gerçekleştiriyor.

Filistinliler, işgal makamlarını, işgal altındaki topraklardaki yerleşim faaliyetlerini yoğunlaştırmaya yönelik resmi çabaların bir parçası olarak bu saldırılara göz yummakla suçluyorlar.

İsrail'in Kudüs de dahil olmak üzere Batı Şeria'yı işgal ettiği 1967'den bu yana inşa edilen 130'dan fazla yerleşim yerinde yaklaşık 650.000 işgalci İsrailli yaşıyor.

KAYNAK:TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı