Batı Şeria'da işgalci Zulmü! İşte Son Gelişmeler

Batı Şeria'da işgalci Zulmü! İşte Son Gelişmeler

Siyonist düşman, işgal altındaki Batı Şeria'nın mahallelerinde 17 Filistinliyi tutukladı

Siyonist düşman güçleri, Salı günü şafak vakti, işgal altındaki Batı Şeria'nın bazı valiliklerinde gerçekleştirilen baskın kampanyaları sırasında aralarında iki mahkumun annesinin de bulunduğu yaklaşık 17 Filistin vatandaşını tutukladı.

Filistin Bilgi Merkezi'ne göre, düşman güçleri Beytüllahim'in güneyindeki Dheisheh kampındaki birçok eve baskın düzenledi ve iki esir Muhannad ve Rani Qawwar'ın annesi olan vatandaş Zainab Al-Sajdi'yi tutukladı. Ayrıca genç adamı da tutukladı. , Muhammad Sharia ve yaşlıları Muhammad Musa Al-Masry'yi dövdü.

Gençlerin düşman araçlarını patlayıcılarla hedef aldığı, askerlerin ise ağır mermilerle ateş ettiği kampa baskın sırasında çatışmalar yaşandı.

Yerel kaynaklar, düşman güçlerinin Nablus'un doğusundaki Beyt Furik kasabasına baskın düzenleyerek çok sayıda eve baskın düzenleyerek evleri aradığını, içindekileri tahrif ettiğini ve 11 vatandaşı tutukladığını bildirdi.

Salfit Devlet Hastanesi'ndeki sağlık çalışanlarından edinilen bilgiye göre, İsrail güçlerince Ramallah'ın kuzeybatısındaki Kefr Ayn beldesinde vurulan ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Filistinli Malik el-Bergusi yaşamını yitirdi.

Kefr Ayn sakinlerinden alınan bilgiye göre ise İsrail güçleri, beldeye düzenlediği baskın sırasında Filistinlilere gerçek mermiyle ateş açtı.

Kaldırıldığı Salfit Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitiren belde sakinlerinden Filistinli el-Bergusi, açılan ateş sonucu üç kurşunla vuruldu

Kaynak: AJANSLAR-TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı