Batı Şeria'da Filistin Direnişinden Büyük Operasyon

Batı Şeria'da Filistin Direnişinden Büyük Operasyon

"Eli" yerleşimi yakınlarında düzenlenen bir komando operasyonunda 4 İsrailli öldü .

İsrail medyası, Batı Şeria'daki "Eli" yerleşim yeri yakınlarında bir komando saldırısı sonrasında dört İsraillinin öldürüldüğünü doğruladı.

İsrail "Kanal 13"e göre, ateş eden kişi otomatik bir "M-16" makineli tüfek kullandı

İsrail medyası ise operasyonda yaralananların sayısının 7 İsrailliye ulaştığını bildirdi. Operasyonun iki yerde gerçekleştirildiğini sözlerine ekleyen Erdoğan, "Kolayca ve ateşli silahlarla gerçekleştirildiğini ve Batı Şeria'nın bu silahlarla dolu olduğunu" kaydetti.

İsrail medyası, operasyonun iki failinin peşine helikopterlerin de katıldığını ve bunlardan birinin bir yerleşimcinin arabasına el koyduğunu ve oradan ayrılmayı başardığını bildirdi.

Kaynaklar, eylemin failinin Nablus'un güneyindeki Orif köyünden şehit Muhannad Faleh Abdullah Shehadeh (26 yaşında) olduğunu, ailesinin "Hamas" hareketine mensup olduğunu söyledi.

İsrail "Knesset" üyesi "Yahudi Gücü" partisinden Tzivi Sukkot da süreci "korkunç" olarak nitelendirdi.

İsrail "Kan" kanalına göre, "İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir ve İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich saldırıdan sonra bulundukları yere gitti."

İsrail medyasına göre, dün işgal güçlerinin Cenin'de ayrıntılı bir pusuya düştüğü, bu sırada patlayıcıların yerleştirildiği ve ateş açıldığı, 7 İsrail askerinin yaralandığı dikkat çekicidir .

Kudüs Tugayları, yaptığı açıklamada , işgalcilerin bazıları ağır olmak üzere 7 askerinin yaralandığını kabul etmesinin, "çok sayıda ve doğrulanmış yaralanma gerçeğini kabul etmekten bir kaçış olduğunu" ortaya koydu.

Kaynak:TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı