Batı Şeria'da Direniş Eylemi

Batı Şeria'da Direniş Eylemi

Güney Batı Şeria'da silahlı eylemde biri ağır iki İşgalci yerleşimci yaralandı

Pazar sabahı Batı Şeria'nın güneyindeki Beytüllahim kentindeki Tuqu' kontrol noktası yakınında meydana gelen silahlı eylemde biri ağır iki yerleşimci yaralandı.
Resmi İsrail Yayın Kurumu yaptığı açıklamada, "bir yerleşimci ağır, bir kadın yerleşimci ise hafif yaralandı" dedi.


Operasyonun olay yerinden hızla kaçan bir otomobil tarafından gerçekleştirildiğini, işgal güçlerinin ise failleri bulmak için bölgeyi taradığını sözlerine ekledi.


“Hamas” hareketi ise vurulmayı kutsadı. Hamas sözcüsü Abd al-Latif al-Qanou, operasyonun "Batı Şeria'daki direnişin devam ettiğini ve işgale karşı tüm şehir ve kamplarda direnişin etkisinin genişletildiğini ve durmayacağını " belirtti.


Buna karşılık İslami Cihad sözcüsü Tarık Selmi, operasyonu övdü ve bunun "işgal ordusu ve yerleşimcilerin suçlarına ve mübarek Mescid-i Aksa'ya baskınlarına karşı doğal ve meşru bir yanıtı" temsil ettiğini söyledi.

Selmi, direnişin performansını, savaşçıların cesaretini ve savaşma ve yüzleşme kararlılığını övdü.

Direniş komiteleri ayrıca "Taqoua" operasyonunu kutsadı ve bunu "düşmanın suçlarına ve yerleşimcilerin terörüne doğal bir tepki" olarak değerlendirdi.

Direniş komiteleri Bu operasyon, Siyonist düşmanın halkımıza, topraklarımıza ve kutsal değerlerimize karşı işlediği suçlara, halkımızın sert ve güçlü bir şekilde karşılık vermeye hazır olduğunu teyit etmektedir” dedi.

Direniş komiteleri ayrıca, bu operasyonun "halkımızın sebat iradesi ve artan direnişi, direnişi, özgür ve asi gençliği karşısında bu düşmanın kırılganlığını ve zayıflığını bir kez daha ortaya koyduğunu" vurguladı.

KAYNAK: TEVHİDHABER .COM