Batı Şeria ve Gazze'de, Filistin Direnişine Destek Gösterileri Düzenlendi

Batı Şeria ve Gazze'de, Filistin Direnişine Destek Gösterileri Düzenlendi

Batı Şeria ve Gazze'de, İsrail işgalinin Nablus'taki “suçuna” yanıt verilmesi çağrısında bulunan kitlesel gece gösterileri düzenlşendi.

Aslanlar Yuvası grubunun öfkesini ifade etmek ve İsrail ordusunun saldırılarına silahlı grupların yanıt vermesini talep etmek için başlattığı çağrıya yanıt olarak, 24 Şubat 2023 Cuma günü şafak vakti Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da binlerce Filistinli gösteri yaptı. Çarşamba günü Nablus kentine düzenlenen saldırıda 11 Filistinli şehid edilmişti.

Göstericiler, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki bir dizi şehir ve köyde, en dikkat çekicileri Ramallah, Silwad, Nabi Saleh, Abwein (ortada), Nablus, Cenin, Tulkarm, Qalqilya (kuzey), Jabalia kampındaki ana meydanlara çıktı.

Yürüyüşler, İsrail saldırılarını kınayan ve Filistinli grupları bunlara yanıt vermeye çağıran ilahiler arasında gece yarısından sonra bu şehirlerin ve köylerin sokaklarında dolaştı.

Nabi Saleh köyünde düzinelerce genç kasaba yakınlarındaki bir İsrail askeri kulesine doğru yürürken, İsrail ordusu burayı gaz bombalarıyla hedef alarak göstericilerin boğulmasına neden oldu.

Görgü tanıklarına göre düzinelerce Filistinli, Ramallah yakınlarındaki Al-Mughayyir köyünde yerleşimcilerin sokaklarına doğru gösteri yaptı ve İsrail araçlarına taş attı.

Kaynak : TEVHİDHABER