Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta(FOTO)

Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta(FOTO)

Ankara'da 575., Sakarya'da 601.,

"18 Mart Çanakkale zaferinde bizleri yalnız bırakmayan Rakkalı, Hamalı, Halepli mücahitlerin torunları bizim kardeşimizdir. İşin hazin yönü dedeleriyle hilafet sancağı için cihad yaptığımız bu milletin bir camisi namaz vakti bombalanıyor, insanlar katlediliyor o akşam aynı saatlerde oynanan bir maç kadar gündem olmuyor."

ANKARA İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU’NUN

18 MART 2017 TARİHLİ 575.HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

Es Selamünaleyküm; Değerli katılımcılar! Türkiye’de ve dünyanın neresinde olursa olsun din, inanç, düşünce, ifade özgürlüğü, baskı, engellemeler, insanlığa yapılan tüm saldırı ve zulümlere karşı MÜSLÜMANCA tavır koyma amacıyla oluşturduğumuz platformumuzun 575.Hafta Basın Açıklamasına hoş geldiniz.

Son birkaç haftadır Türkiye’de faaliyette bulunan, şiddet içeren hiçbir eylemleri olmayan İslami camialara karşı gözaltılar yaşanmaktadır. Hukuk ve adalet gözetilmeden yapılan bu gözaltılar açıkçası bizleri kaygılandırmaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın OHAL döneminde düşünce ve ifade özgürlüklerinin hiçbir şekilde kısıtlanmayacağını dile getirmesine rağmen, düşüncelerini ifade etmek isteyenlere karşı devlet organlarının baskıcı uygulamalarına son verilmelidir. Laik devlet anlayışının yaşam tarzımıza karşı müdahalesini kutsamak kabul edemeyeceğimiz bir anlayıştır. Bu mihmalde Cuma hutbesinde çıkan tartışma sonucu gözaltına alınan İLKAV yetkilileri ve Mehmet Pamak’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.
Türkiyeli Müslümanlar, Almanya’nın konferans yasağına koydukları tepki kadar, Siyonist İsrailin Kudüste ezanı yasaklamasına tepki koymadı, koyamadı. Müslümanlar sessiz ve tepkisiz kaldıkça Katil şebeke İsrail emin olun bu yasaklarla kalmayacak yavaş yavaş Kudüs’te İslam’a ait hiçbir argüman bırakmayacaktır.
İki gün önce Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Etarib ilçesindeki Cina köyündeki bir camiye, Terörist başı İsrail’in köpeği ABD’nin yatsı namazı vakti düzenlediği vahşi saldırıda 60’ya yakın insanımız şehit oldu, yüzden fazla insanımız yaralandı. İnsanımız diyorum 18 Mart Çanakkale zaferinde bizleri yalnız bırakmayan Rakkalı, Hamalı, Halepli mücahitlerin torunları bizim kardeşimizdir. İşin hazin yönü dedeleriyle hilafet sancağı için cihad yaptığımız bu milletin bir camisi namaz vakti bombalanıyor, insanlar katlediliyor o akşam aynı saatlerde oynanan bir maç kadar gündem olmuyor. Dedeleri cihad meydanlarında damarlarında akan kanın son damlalarına kadar savaşırken, yedi düvelden hesap sorarken, torunları ekran başında içi hava dolu topun 90 dakika peşinden koşarak alınan galibiyeti büyük başarı görüyorlar. Yenilmişlik, ezilmişlik psikoloji içinde yaşam süren insanlarımızın, içi boş yuvarlak meşinle dünyadan öç aldığını sanması bizleri son derece üzmektedir. Bakınız tek dişi kalmış canavar her fırsatta olduğu gibi yine o kirli yüzünü bakanımıza karşı gösterdi. Bakan ya da normal bir vatandaş, her kim olursa olsun bir bayana dahi yapılmayacak davranışı canavarın küçük dişi Hollanda terbiyesiz ve mesnetsiz bir saldırıyla ortaya koydu. Her fırsatta kinlerini kusan bu vahşiler gerçek yüzlerini gösteriyor. Ülkemizin sonu gelmiş bu topluluğa katılmak için harcadığı çabaya da anlam veremiyoruz. Bizler özümüze dönmeyip, sömürü ve katliamlarla ayakta duran vampir Avrupa’yla dost olmaya çalıştıkça, köpekleriyle insanlarımızı parçalamaya devam edeceklerdir. Buradan tüm insanlara Maide Suresi 51. Ayeti hatırlatmak isteriz. : Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla: “ Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dost olarak benimsemeyin, onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onlara dost olursa o da onlardandır. Allah zulmeden kimseleri doğru yola eriştirmez.” Şüphesiz Allah doğru söyler.
Bütün insanların akıl, nesil, can, mal ve din emniyetlerinin sağlandığı bir dünyada buluşmak temennisiyle katılımlarınız için teşekkür ederiz.
​​​ANKARA İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, ayakta duran insanlar, ağaç ve açık hava

 

Sakarya 601. Hafta: İsrail Dostu Büyükelçi Görevden Alınmalıdır!

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu'nun 601. hafta basın açıklamasında Türkiye ve dünya çapındaki son gelişmeler ele alındı.

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu'nun 601. hafta basın açıklamasında Türkiye ve dünya çapındaki son gelişmeler ele alındı.

Platform adına Diriliş Saati Dergisi'nden Ali Gürler'in okuduğu basın açıklamasında, Batı'nın ve dış güçlerin kontrolünden çıkılması için tam bağımsız bir Türkiye idealinin hayata geçirilmesi gerektiği belirtildi.

 

Türkiye'nin İsrail'deki büyükelçisinin son beyanatlarına da tepki gösterildiği açıklamada "Normalleşme girişimlerine kahrolduğumuz bu süreçte geçtiğimiz günlerde İsrail Büyükelçimizin yaptığı gaflar Türkiye'nin İsrail politikasının vehametini ortaya koydu. İsrail'e yeni atanan Türk Büyükelçisi, İsrail ağzıyla geçtiğimiz hafta ve bu hafta açıklamalar yaptı. Geçen haftaki konuşmasında "Suriye'nin güneyinde İsrail sınırındaki Golan bölgesinde Hizbullah'ın varlığının Türkiye ve İsrail için ortak tehdit olacağını" ifade ederken, bu hafta ise Türkiye'nin Hamas'a değil Gazze halkına yardım ettiğini söyledi. Siyonist İsrail dostu olduğu anlaşılan bu büyükelçiyi şiddetle kınıyoruz. Hükümetin büyükelçiyi görevden almasını talep ediyoruz" denildi.

601. Hafta Basın Açıklaması

İSRAİL DOSTU BÜYÜKELÇİ GÖREVDEN ALINMALIDIR!

Avrupa ülkelerindeki Müslüman karşıtlığı tavan yapmış durumda...

Batı, küresel hegemonyasını kurduğu son üç asırdır dünya mazlumlarına zulmediyor.

Demokrasi, insan hakları, özgürlük gibi kavramların arkasına gizlenen batı aklı her fırsatta sömürü, işgal, katliam politikalarını hayata geçirmeye devam ediyor.

Bugün bir kez daha andığımız Çanakkale savaşlarını da topraklarımızı yağmalamaya gelen batılı güçlere karşı yaptık. Onbinlerce şehidimizi rahmetle yad ediyoruz.

Şu anda İslam coğrafyasında yaşanan kaosun arkasında da batı var.

11 Eylül provakasyonu ile başlayan operasyonlarda milyonlarca Müslüman katledildi. On milyonlarca Müslüman topraklarını terk etmek zorunda kalarak mülteci konumuna düştü, şehirler ve kasabalar birer harabe haline dönüştü.

İslam coğrafyasını yeniden dizayn etmek adına, gözü dönmüş batılı caniler her türlü katliamı ve işgali meşru görüyorlar.

Bizi batının efendiliğini kabul edeceğimiz bir ılımlı İslam anlayışına zorluyorlar. Ya da kendi kurdukları IŞİD gibi örgütlere maruz bırakıp "batıdan razıyız" dememizi bekliyorlar.

"Çözüm nedir?" sorusunu doğru cevaplamak zorundayız.

Avrupa Birliği hayalleri kurarak bu zinciri kıramayız.

Hollanda krizinde olduğu gibi gerekli tavrı gösteremeyip hamasi nutuklar atarak da bu sorunu çözemeyiz.

Çözüm tam bağımsız bir Türkiye inşa etmekten geçmektedir. Ülkemizi siyasi, ekonomik, kültürel olarak bağımsız kılamadığımız sürece batı karşısında zelil olmaya mahkumuz...

15 Temmuz'u yaşamış bir ülke olarak, darbe teşebbüsünün arkasındaki asıl gücün Amerika olduğunu bile bile hala Rakka'ya Amerika ile beraber operasyon hayali kuruyorsak hangi siyasi ilke ve ciddiyetten söz edebiliriz ki?

15 Temmuz darbe teşebbüsü ile ilgili olarak o tarihte günlerce sessiz kalan, hatta aynı günlerde resmi televizyon kanalında Fethullah Gülen ile röportaj yapan, Amerika'nın Ortadoğu'daki karakolu pozisyonundaki Suudi Arabistan'a para bulmak için gidiyorsak hangi bağımsızlıktan söz edebiliriz ki?

Avrupa'da son yaşadığımız kriz bize ekonomik bağımlılığın acı sonuçlarını bir kez daha gösterdi.

Türkiye, serbest piyasa ekonomisi uygulayarak, uluslararası sermayeye kapılarını tamamen açarak, ülkeyi paradan para kazanma cenneti kılarak, sürekli borçlanarak nereye kadar devam edebilir? Ya da bu durumun bizi her geçen gün daha bağımlı hale getirdiğinin farkında mıyız acaba?

Kültürel açıdan bulunduğumuz nokta da içler açısı... Batılılaşma adına o denli dünyevileştik ki, tek değer yargımız bireysel çıkarlarımız oldu. Adalet, dürüstlük, sözünde durmak, emanete riayet, iffet, dayanışma gibi erdemler anlamını yitirdi. Haram ve helal sınırlarımız alt üst oldu. Ne pahasına olursa olsun para ve mevki kazanmak en üst hedef haline geldi. Dolayısıyla faiz, rüşvet, adam kayırma, yolsuzluk gibi haram fiiller meşrulaştı.

Öncelikle ülkemizi başta adalet olmak üzere erdemler üzerine inşa edilmiş tam bağımsız bir noktaya taşımak zorundayız. Aksi takdirde hamasi söylemlerin ötesine geçemeyiz ve zillet zincirini kıramayız.

Kıymetli Sakarya Halkı;

Üzerinde durmak istediğimiz ikinci bir husus da Türkiye-İsrail ilişkileridir.

Mavi Marmara şehitlerimiz ve Filistinli şehitlerimizin hatırası canlı olarak önümüzde dururken, katil Siyonist devlet ile ilişkilerin normalleştirilmesi asla kabul edilemez.

Normalleşme girişimleri İsrail'i daha da küstahlaştırmıştır. Bir yandan Kudüs'ün başkent olarak tanınması için adımlar atılırken, diğer yandan tüm Filistinlilerin Filistin'den çıkarılıp Mısır'ın Sina bölgesine ve Ürdün'e yerleştirilmesi tezi gündemleştirilmeye çalışılmaktadır. Bir yandan Gazze sık sık bombalanırken, diğer yandan Batı Şeria'da Filistinlilerin topraklarına ve evlerine el konularak Yahudi yerleşimcilere yeni yerleşim yerleri oluşturulmaktadır.

Normalleşme girişimlerine kahrolduğumuz bu süreçte geçtiğimiz günlerde İsrail Büyükelçimizin yaptığı gaflar Türkiye'nin İsrail politikasının vehametini ortaya koydu.

İsrail'e yeni atanan Türk Büyükelçisi, İsrail ağzıyla geçtiğimiz hafta ve bu hafta açıklamalar yaptı. Geçen haftaki konuşmasında "Suriye'nin güneyinde İsrail sınırındaki Golan bölgesinde Hizbullah'ın varlığının Türkiye ve İsrail için ortak tehdit olacağını" ifade ederken, bu hafta ise Türkiye'nin Hamas'a değil Gazze halkına yardım ettiğini söyledi. Siyonist İsrail dostu olduğu anlaşılan bu büyükelçiyi şiddetle kınıyoruz. Hükümetin büyükelçiyi görevden almasını talep ediyoruz.

Adalet ve Özgürlükler Platformu Adına Diriliş Saati Dergisi