Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta (FOTO)

Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta (FOTO)

Sakarya'da 640., Ankara'da 613.,

Sakarya 640. Hafta: Kudüs Filistin'in başkentidir!

Adalet ve Özgürlükler Platformu Adına Diriliş Saati Dergisi, 640. hafta basın açıklamasında, Kudüs intifadasına ilişkin açıklamalarda bulunarak Filistin halkına destekte bulundu.

 

Adalet ve Özgürlükler Platformu Adına Diriliş Saati Dergisi, 640. hafta basın açıklamasında, Kudüs intifadasına ilişkin açıklamalarda bulunarak Filistin halkına destekte bulundu.

Platform adına yapılan açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen toplantının sonuç bildirisinde yer alan 'Doğu Kudüs' ifadesine ilişkin, 'Toplantının sonuç bildirgesinde Doğu Kudüs'ün başkent olduğu Filistin devletinin tanınma çağrısı yapıldı.

Yapılan bu çağrı ile Filistin halkının gaspedilen toprakları üzerine kurulan ve 1967'ye kadar da yeni işgallerle genişleyen Batı Kudüs başkentli Siyonist İsrail resmen tanınmış oldu' ifadelerinde bulunuldu.

 

Adalet ve Özgürlükler Platformu Adına Diriliş Saati Dergisi 640. hafta basın açıklaması:

KUDÜS, FİLİSTİN'İN BAŞKENTİDİR!

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Kudüs konulu olağanüstü toplantısı tartışılmaya devam ediyor.

Toplantının sonuç bildirgesinde Doğu Kudüs'ün başkent olduğu Filistin devletinin tanınma çağrısı yapıldı.

Yapılan bu çağrı ile Filistin halkının gaspedilen toprakları üzerine kurulan ve 1967'ye kadar da yeni işgallerle genişleyen Batı Kudüs başkentli Siyonist İsrail resmen tanınmış oldu.

Diğer bir deyişle; Trump'a cevap verelim derken, Siyonist İsrail'in meşruiyeti de tescil edildi.

1967 sınırlarını meşru görmek, 1917 Balfour Deklarasyonu'ndan 1967'ye kadar Filistin'de gerçekleştirilen tüm işgalleri ve katliamları içselleştirmek demektir.

Bu teslimiyet asla kabul edilemez.

Siyonist İsrail gayri meşru bir terör devletidir. Bu terör devleti ortadan kaldırılmadığı sürece dünya Müslümanlarına huzur gelmeyecektir.

Doğusu ile, batısı ile Kudüs Filistin'in başkentidir. Bizim çağrımız "Başkenti Kudüs olan Filistin'in tüm dünyada tanınması" şeklinde olmalıdır. Kudüs'te Siyonistlerin hiçbir hakkı yoktur.

Siyonist İsrail'in anladığı dil sadece ve sadece direnişin dilidir.

Siyonistlere karşı Filistin'i savunan ve bu uğurda bedeller ödeyen direniş örgütlerini selamlıyoruz.

Hamas'ı, İslami Cihad'ı, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'ni, Hizbullah'ı ve diğer Filistin direniş örgütlerini ortaya koydukları olağanüstü mücadele nedeniyle kutluyoruz.

İsrail'i korkutan ve sınırlayan yegane güç direniş örgütlerinin gücüdür.

O halde atılması gereken en önemli adım, direniş örgütlerine başta askeri teçhizat olmak üzere her türlü yardım için seferber olunmasıdır.

Direniş örgütlerine silah yardımı yapılmasının başta Türkiye olmak üzere İslam coğrafyasının güçlü ülkeleri tarafından hayata geçirilmesi, Filistin davasına yapılabilecek en önemli katkı olacaktır.

İsrail ile tüm ilişkilerin kesilmesi de atılacak önemli adımlardandır.

Türkiye'nin İsrail ile diplomatik, ticari  ve askeri tüm ilişkileri kesilmelidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu istikamette verdiği sinyalin pratiğe geçirilmesini talep ediyoruz.

Ülkemizde faaliyet gösteren Amerika ve İsrail menşeli firmaların ve bu firmaların ürünlerinin boykot edilmesi çağrımızı yineliyoruz.

Tüm sektörlerde Amerika ve İsrail menşeli firma ve ürünlere karşı boykot uygulamak ve ilgili firmaların Türkiye pazarından çıkmalarını sağlayacak duruş sergilemek her Müslüman'a düşen temel bir görevdir. Bu konuda hassasiyet göstermek imanımızın bir gereğidir.

Sakarya halkını Amerika ve İsrail menşeli Fast Food zincirlerine, kafeteryalara, muhtelif yiyecek ve içeceklere, diğer marka ve ürünleri kapsayan geniş bir alanda boykotun uygulanması noktasında duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Amerika'nın Kudüs ile ilgili son tavrı, Amerikan politikalarının genelde İslam dünyasında, özelde ise Türkiye'de ciddi boyutta tekrar sorgulanmasının önemini ortaya koymuştur.

11 Eylül sonrası çeşitli bahanelerle Afganistan'ı, Irak'ı, Mısır'ı, Libya'yı, Suriye'yi, Yemen'i iç ve dış müdahalelerle kan ve gözyaşına boğan, 15 Temmuz'da Türkiye'deki kanlı darbe teşebbüsünün arkasındaki güç olan Amerika ile hesaplaşmak Müslümanların üzerine farz olmuştur.

Amerika ile hesaplaşmanın en önemli adımı ise Amerikan üslerinin kapatılmasıdır.

Başta İncirlik ve Kürecik olmak üzere, Türkiye'deki tüm Amerikan üsleri kapatılmalıdır.

Trump'ın son Kudüs kararı ile ilgili konuşulması gereken hususlardan biri de Suudi Arabistan-Körfez Emirlikleri ve Mısır yönetiminin İslam dünyasına ihanetidir.

Anlaşılan o dur ki, Trump Kudüs'ü başkent olarak ilan etmeden önce söz konusu işbirlikçi Arap ülkeleri ile bu meselede uzlaşma sağlanmıştır.

Tüm dünya Müslümanları Suudi Arabistan merkezli bu ihaneti asla unutmayacaktır. Bundan kısa bir süre önce medyaya düşen Suud Müftüsü'nün açıklamalarını şimdi daha iyi anlıyoruz. Ne demişti Suud Müftüsü: "İsrail ile savaşmak caiz değildir. Hamas terörist bir örgüttür."

Tüm halkımızı bölgemizdeki Amerika-İsrail-Suud şer cephesine karşı Filistin direniş örgütlerinden oluşan  direniş cephesine destek vermeye davet ediyoruz.

Bu vesile ile İslam coğrafyasının Türkiye, İran, Pakistan, Malezya gibi büyük ülkelerinin güçlü bir ittifak anlayışı ile İslam Birliği'ne giden yolu açmalarını ve ihanet içinde olmayan tüm İslam ülkelerinin bu birlik içinde birleşmesini sağlayacak adımlara öncülük etmelerini diliyoruz.

Adalet ve Özgürlükler Platformu Adına Diriliş Saati Dergisi

Ey #Diyanet İşleri Başkanlığı, 
Ey #Milli Eğitim Bakanlığı;
Ey #Sağlık Bakanlığı,
Ey #Belediyeler
Ey #Dernek ve #Vakıflar;
Ey #Sanayiciler,
Ey #Esnaflar
Ey #insanlar
#Filistin için seferber olmaya çağırıyoruz...

ANKARA İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU’NUN

16 ARALIK 2017 TARİHLİ 613.HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

Es Selamünaleyküm; Değerli katılımcılar! Türkiye’de ve dünyanın neresinde olursa olsun din, inanç, düşünce, ifade özgürlüğü, baskı, engellemeler, insanlığa yapılan tüm saldırı ve zulümlere karşı MÜSLÜMANCA tavır koyma amacıyla oluşturduğumuz platformumuzun 613.Hafta Basın Açıklamasına hoş geldiniz.

Bugün başta Filistin olmak üzere; Suriye’de, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Çeçenistan’da, Ürdün’de Myanmar’ da zulüm ve gözyaşının hâkim olduğu tüm İslam beldelerinde, zalimlere karşı İslami kimlikleriyle onurla mücadele eden Müslüman kardeşlerimize direnişlerinde yalnız olmadıklarını ve “Müslümanlar ancak kardeştirler” ayetini ete kemiğe büründürdüğümüzü haykırmak için toplandık.

İslam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde parmağı olan işgalci Katil İsrail, Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına devam ediyor. İslam coğrafyasının parçalanmışlığı, Müslümanların sessizliği, Müslüman halkların basındaki liderlerin İslam ülkelerinde yapılanlara kayıtsız kalması İsrail’i cesaretlendirmektedir. Terör örgütü İsrail var olduğu müddetçe bu coğrafyanın barış ve huzura kavuşması mümkün değildir. Bölgedeki etnik kavgaların, mezhep savaşlarının ve de tüm terör olaylarının kışkırtıcısı İsrail’dir. Bu gün burada yaptığımız bu açıklama ile terör örgütü İsrail’e “çok yakında nasıl bir inkılâba uğrayıp devrileceğini” bir kez daha haykırmış oluyoruz. Terör örgütü İsrail’in Kudüs’ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır.

Her hafta olduğu gibi bu haftada çağrımızı yeniliyoruz. FETÖ ve Bölgemizde Siyonizm çetelerine açık destek veren, İslam ve Müslümanlara karşı oluşturulan şer ittifaklarının başı olan Dünya Terörist başı ABD ile ilişkiler derhal kesilsin. Ülkemizde bulunan ve bir utanç vesikası olan ABD temsilcilikleri ve İncirlik başta olmak üzere tüm askeri üsleri kapatılsın.

Türkiye’nin birçok bölgelerinde Katil İsrail protestoları devam ediyor. Tepkiler hafiflemeden devam etmelidir. Bu tepkilerin yanında fiili olarak Filistin’e kucak açmalıyız. Buradan yetkili kurumlara sesleniyoruz:

Ey Diyanet İşleri Başkanlığı; Filistin’deki tüm camilerin giderlerini, Türkiye’de ki camilere bölüştüremez misiniz? Camilerimizi Filistin’de ki camilerle kardeş cami ilan edemez misiniz?

Ey Milli Eğitim Bakanlığı; Filistin’deki tüm okulların giderlerini karşılamak üzere Türkiye’de ki okullarla kardeş okul yapamaz mısınız?

Ey Sağlık Bakanlığı; Filistin’deki tüm hastanelerin giderlerini karşılamak için hastanelerimizle kardeş hastane yapamaz mısınız?

Ey Belediyeler; Filistin’de zor şartlarda belediyecilik yapmaya çalışan yerel yönetim işçilerinin tüm giderlerini, ekipmanlarını karşılamak için kardeş belediyeler olamaz mısınız?

Ey Dernek ve Vakıflar; Filistin’de zor şartlarda ayakta durmaya çalışan dernek ve vakıflarla kardeş dernek vakıf olamaz mısınız? Onların ihtiyaçlarını karşılayamaz mısınız?

Ey Esnaflar, Ey Sanayiciler; Gelirinizin belli bir payını Filistin’e gönderemez misininiz? Bir koka kola firması kadar da mı olamıyorsunuz?

Ey insanlar; Filistin’de yokluklar içinde okuyan ilk, orta, lise ve üniversite öğrencilerine birkaç duyarlı vatandaşlar olarak bir araya gelip burs veremez misiniz?

SİZLERİ FİLİSTİN İÇİN (#Kudüs#Gazze#BatıŞeria,#Ramallah ...) SEFERBER OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ.

Bu söylediklerimiz ne imkânsız ne de yapılması zor şeyler değildir. Gelin hep birlikte seferber olalım. Kardeşlerimize sloganlarla değil gerçekten sahip çıkalım. Sahip çıkarsak işte o zaman Filistin kurtulacak, Filistin özgürleşecektir.

Bütün insanların akıl, nesil, can, mal ve din emniyetlerinin sağlandığı bir dünyada buluşmak temennisiyle katılımlarınız için teşekkür ederiz.

​​​ANKARA İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU 

 

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, ayakta duran insanlar