Başbakan: Hiçbir Darbeci Atatürkçü Değildir

Başbakan: Hiçbir Darbeci Atatürkçü Değildir

"1071'de destan yazan ordu, Haçlıları Anadolu'da durduran ordu da İstanbul'u fetheden ordu da TSK'dır"

Başbakan Binali Yıldırım, TSK içindeki bir grup cuntacı askerin gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak, "Atatürk’ün açtığı ve askeri makamların üstünde gördüğü Meclis’i bombalayan hiçbir asker bu ordunun askeri olamaz. Onlarla işbirliği içinde olan kimse bu ordunun askeri değildir, bu vatanın evladı değildir. Bu en çok Mustafa Kemal’in hatırasını zedelemiştir. Hiçbir darbeci Atatürkçü de değildir, Kemalist de değildir" dedi. 
 
"1071'de destan yazan ordu, Haçlıları Anadolu'da durduran ordu da İstanbul'u fetheden ordu da TSK'dır" ifadelerini kullanan Yıldırım, darbe girişimi sonrası başlatılan TSK içindeki düzenlemelere de değindi ve "Şimdi artık, disiplin konularıyla sınırlı olarak askeri yargı, Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösterecek. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve Askeri Yargıtay’ı kaldıracağız. ara Havacılık Okulu'nu da kapatıyoruz. Oradaki bütün helikopterler Isparta’ya gidecek" dedi.
 
Yıdırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de davet edildiği, HDP'lilerin davet edilmediği Yenikapı'daki mitinge ilişkin olarak, "CHP liderini, MHP liderini ve partilileri bu büyük buluşmaya davet ediyorum ve onların bu büyük şölene, mitinge gelerek, dostluk, kardeşlik, birlik ve dayanışmasını en iyi şekilde bütün milletimize göstermelerinin önemli olduğunu ifade ediyor, kendilerini pazar günü Yenikapı’ya bekliyoruz. Yenikapı’da tarihimizin, demokrasimizin en büyük mitingini gerçekleştireceğiz" dedi.