Barzani:Hayal Kırıklığı Yaşadım

Barzani:Hayal Kırıklığı Yaşadım

Barzani:Londra’daki IŞİD karşıtı koalisyon toplantısına çağrılmamasından dolayı ‘hayal kırıklığı’ yaşadığını açıkladı.

Barzani yaptığı yazılı açıklamada, “Kendi adıma ve Kürdistan halkı adına bu konferansı düzenleyen kişilerle ilgili hayal kırıklığını ifade etmek istiyorum. Maalesef, bedel ödeyen Kürdistan halkı, kredisini toplayan ise başkaları olmuştur” dedi.
Barzani, “Mevcut durumun en ağır yükünü Kürdistan halkı çekmiştir. Hiçbir ülke ve taraf, uluslararası toplantılarda bu halkın sözcüsü ya da temsilcisi olamaz. Tüm tarafların Kürdistan bölgesinin kahraman Peşmergesine ve Kürt halkının verdiği kurbanlara saygı göstermesini beklerdik. Kahraman Peşmergelerimizin dökülen kanlarıyla IŞİD teröristlerini büyük bir hezimete uğrattık. Peşmerge güçlerimiz, farklı dinden ve etnik unsurdan yüzbinlerce sığınmacıyı korudu. Onları korurken de sayısız şehit verdi. Çok geniş bir coğrafyayı da halkının etnik ve dini aidiyetine bakmadan teröristlerin elinden kurtardı” ifadelerini kullandı.
İngiltere'nin başkenti Londra'da dün yapılan "IŞİD ile mücadele" toplantısına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Başbakanı Haydar İbadi ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin de olduğu çok sayıda ülkeden üst düzey isim katıldı.
Irak’ta peşmerge güçleri aylardır ülkenin kuzeyindeki Kürt bölgelerine saldıran IŞİD’e karşı mücadele veriyor.
Kürt bölgesi IŞİD’den kaçan yüzbinlerce sığınmacıyı da ağırlıyor.
Irak ve ABD yönetimleri, peşmergenin IŞİD'i Musul'dan çıkarma operasyonuna da destek vermesini istiyor.
ABD öncülüğündeki koalisyon Irak ve Suriye’deki IŞİD mevzilerini vursa da şu ana kadar örgüte ciddi bir darbe vurmayı başaramadı.
IŞİD’in 10 Haziran’da Irak’ın en büyük ikinci kenti Musul’u ele geçirmesinin ardından bölgede kaos tırmanmıştı.