Bahreyn'de Rejim Kadınlara Saldırdı

Bahreyn'de Rejim Kadınlara Saldırdı

El Halife diktatörlüğüne karşı özgürlük mücadelesini sürdüren Bahreyn halkı rejimin tüm baskılarına rağmen mücadeleden dönmüyor...

Bahrey'in sahil kenti Malkiya'da kadınların düzenlediği protesto gösterilerinde, Bahreyn polisi sersemletici el bombaları ve göz yaşartıcı bombalar kullanarak kadın göstericileri dağıttı. Bahreyn yönetimi daha önce hükümet karşıtı gösterileri yasadışı ilan etmişti.

Göstericiler, Nisan ayında düzenlenecek olan Formula 1 yarışlarını protesto ederken, hapisteki siyasi tutuklulara desteklerini ortaya koydular.

Aynı şekilde, Cuma günü Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenen rejim karşıtı gösterileri dağıtmak için güvenlik güçleri göz yaşartıcı ve ses bombaları kullanarak dağıttı. Arap Baharıyla birlikte 2011 yılında, Bahreyn halkıda hak ve özgürlük talebiyle birlikte protesto gösterilerine başlamışlardı. İki hafta önce Manama yakınlarında, yıl dönümü münasebetiyle binlerce kişinin katıldığı gösterilerde Suudi Arabistan'ın da desteğiyle güvenlik güçleri gaz bombalarıyla protestoculara saldırmışlardı.

Geçtiğimiz ay, hükümet ve muhalifler arasında yapılan görüşmelerde çok az da olsa bir ilerleme kaydedilmişti.

İnsan hakları kuruluşlarının verdiği rakalmalar göre, 14 Şubat 2011 tarihinden itibaren düzenlenen protestolarda 80 Bahreyinli öldürülürken, binlercesi hapse atıldı ve işkence gördü.

kudüshaber