Bahreyn Rejimi'nden Şeyh İsa Kasım'ın Evine Baskın

Bahreyn Rejimi'nden Şeyh İsa Kasım'ın Evine Baskın

Bahreyn'in başkentinin batısında bulunan el Diraz bölgesinde olan Ayetullah'ın evinin basılması halkın öfkeli bir şekilde sokaklara dökülmesine neden oldu...

Bahreyn'in en büyük Dini mercii sayılan Ayetullah İsa Kasım'ın evi basıldı. Bahreyn Fikir Birliği Topluluğu saldırının ardından konuyla ilgili bir bildiri yayınlayarak, Halife hanedanına bağlı askerlerin onlarca askerle Şeyh Kasım'ın evine baskın düzenleyerek eve ciddi anlamda zarar verdiğini açıkladı.

Bahreyn'in başkentinin batısında bulunan el Diraz bölgesinde olan Ayetullah'ın evinin basılması halkın öfkeli bir şekilde sokaklara dökülmesine neden oldu.

El Vefak Cemiyeti'nin Şura Meclisi Yöneticisi Seyyid Cemil Kazım yaptığı değerlendirmede, Ayetullah Kasım'ın evinin basılmasının, halkın isteklerine karşı olan yanlış bir yanıt olarak değerlendirdi.

Öte yandan Bahreyn'in büyük din alimlerinden Seyyid Abdullah el Gareyfi, bu cuma namazını herkesin Ayetullah Kasım'ın arkasında kılmasını ve diğer bütün cuma namazlarının iptal edilmesini istedi.

Gareyfi'nin yaptığı açıklamaya göre 'Bahreyn halkı bunu yaparak, Ayetullah İsa Ahmed Kasım'a olan saygılarını göstermiş olacak' ifadelerine yer verdi
Şeyh Gareyfi, "Bu cuma namazına katılmak, herkesin boyun borcudur. Herkesin katılmasını talep ediyorum; çünkü bu bir vefa göstergesidir" dedi.