Bağdat'taki Amerikan Büyükelçiliği Alarm Durumuna Geçti

Bağdat'taki Amerikan Büyükelçiliği Alarm Durumuna Geçti

Bağdat'taki Amerikan Büyükelçiliği'nin hava savunma sistemi devreye alındı

Irak Medyası bugün , Irak'ın başkenti Bağdat'taki ABD Büyükelçiliğinin "Saram" hava savunma sistemini etkinleştirdiğini duyurdu.

Isna'ya göre, El Cezire'den alıntı yapan bu kaynaklar, dün gece Bağdat'ta, özellikle Yeşil Bölge'de yaşanan huzursuzluğun ve Bağdat'taki Amerikan Büyükelçiliği'nin patlama sesinin ardından "Seram" savunma sisteminin etkinleştirildiğini söyledi.

Koalisyondan bir kaynak Rus haber ajansı Sputnik'e, Bağdat'taki ABD büyükelçiliğinin hedef alındığına ilişkin haberlerin doğru olmadığını, bunun "sadece bir söylenti" olduğunu kaydetti.

Daha önce bir güvenlik kaynağı, Yeşil Bölge'nin Katyuşa tipi bir füze tarafından hedef alındığını ve Amerikan Büyükelçiliği'nde alarm sirenlerinin çaldığını bildirdi.

Ayrıca Pazartesi günü ABD Dışişleri Bakanlığı, Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği'nin tahliye edilmediğini duyurdu.

Iraklı bir güvenlik kaynağı, bazı rakamların tahliyesi için Bağdat'taki Amerikan büyükelçiliği üzerine askeri bir uçağın indiğini de yalanladı.

Irak'ta Sadr hareketinin lideri Mukteda Sadr'ın istifası ve destekçilerinin Yeşil Bölge'ye saldırıp devlet kurumlarına girmesinin ardından Pazartesi günü öğleden sonra başlayan çatışmalarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

Kaynak:Haber Kaynağı