Bağdadi'nin Eski Eşi Türkiye'ye Gelecek

Bağdadi'nin Eski Eşi Türkiye'ye Gelecek

IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin eski eşi Saca el-Dulaymi, Türkiye'ye gelmek istediğini söyledi.

El Kaide'nin Suriye'deki kolu El Nusra Cephesi 2014'ten bu yana rehin tuttuğu 16 Lübnan askerini, 13 cihatçı karşılığında serbest bıraktı. Nusra Cephesi'nin takas çerçevesinde serbest bırakılmasını istediği 5 kadın militan arasında IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin eski eşi Saca Hamid El Dulaymi de bulunuyor.
Serbest kaldıktan sonra Al Jazeera'ye konuşan Dulaymi, "Ben Ebubekir Bağdadi'nin eski eşiyim. 6 yıl önce boşandık. Beyrut'a gideceğiz ve oradan da Türkiye'ye gitmeyi planlıyorum" ifadesini kullandı. 
Lübnan medyasında, ülkenin Suriye sınırındaki Arsal kasabasında kaçırılan Lübnan askerlerinin yüzü maskeli El Nusra militanlarıyla kamyonetlerdeki görüntüleri yayınlandı.
Lübnan'da yaklaşık bir yıldır Cumhurbaşkanlığı sarayının yakınlarında kamp kuran askerlerin ailelerinin çadırlarında ise yoğun sevinç yaşandı. Ailelerden bazılarının askerleri televizyon ekranlarında görmelerinin ardından sevinç gözyaşları döktükleri gözlenirken, bazı aileler ise müzik eşliğinde halay çekti.
Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında geçen yıl ağustos ayında El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi tarafından kaçırılan 17 askerin, Lübnan hapishanelerinde bulunan bir grup Nusra Cephesi üyesi ile takası konusunda hafta sonunda Lübnan kamuoyunda umutlar belirmişti.
El Nusra Cephesi tarafından rehin alındıktan sonra yaklaşık bir yıl önce öldürülen Muhammed Hammieh'in naaşı da Sabah saatlerinde Lübnan güvenlik makamları ve Lübnan Kızılhaçı tarafından teslim alınmıştı.
Aynı bölgedeki çatışmalarda kaçırılan 6 Lübnan askeri ise halen IŞİD'in elinde rehin olarak bulunuyor.