BAE'nin  Yemen'i Bölme Planı

BAE'nin Yemen'i Bölme Planı

Yemenli bir kaynak, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Yemen’in şehirlerini bölmek için yeni çabalarının başladığını açıkladı.

Yemenli yetkili bir kaynak, Arap kanallarından Kanal 21’e yaptığı açıklamada "Birleşik Arap Emirlikleri geçen hafta Taiz’deki el-Maha sahil kentinde “Acil Destek” isimli yeni milisler oluşturdu.

Bu milisler, Yemen’in eski Cumhurbaşkanı Ali Salih’in kardeşi Tarık Salih’in teşkilatını güçlendirme ve Maha sahil kentinden el-Mendep Boğazına kadar olan bölgelere yeni konular dayatma doğrultusunda oluşturuldu.' dedi. Açıklanamanın devamında, "Birleşik Arap Emirlikleri’nin bu eylemleri, Taiz eyaletini bölme çerçevesinde gerçekleşmektedir.

Abu Dabi, Taiz eyaletinin güney kırsalındaki beldelerde yeni askeri bölgeler kurma ve konuşlandırma konusundaki görevlerini yeniden gözden geçirdi.’

Başka bir kaynak ta şunları söyledi: ‘Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen’in eski Cumhurbaşkanının kardeşi aracılığıyla, Hamideti olarak bilinen Muhammed Hamdan Dakalu komutanlığında “Acil Destek” kuvvetleri oluşturdu.

Arap Haber kanallarından Kanal 21, 2019 yılının Kasım ayının sonlarında, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Taiz’in eyaletlerini bölme planının ayrıntılarını ortaya çıkardı.

Bu plan, el-Meha sahilinden Zubab ve Mendep Boğazına ve Muze, el-Vaiziyye bölgelerine ve el-Haceriye bölgesine kadar olan beldeleri, “Meha Bölgesi” ismi altında yeni bir idari çerçeve altına almaktır." denildi. (Ajanslar)