BAE Yetkilisi: İsrail İle İlişkilerimiz Güzel Bir Evlilik

BAE Yetkilisi: İsrail İle İlişkilerimiz Güzel Bir Evlilik

BAE yetkilisi: İsrail ile ilişkiler "güzel bir evliliğe benziyor

TERCÜMEHABER / TEVHİDHABER

BAE'li bir hükümet yetkilisi, Siyonist rejimle ilişkileri "güzel bir evlilik" olarak nitelendirdi ve İsrail şirketlerinin Abu Dabi üzerinden Asya pazarlarına girmek istediğini söyledi.

, Abu Dabi hükümeti adına finansal kaynaklar yatırımı alanında faaliyet gösteren resmi bir kurum olan Abu Dabi Yatırım Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Abdul Aziz Al Shamsi, İbranice gazetesine verdiği röportajda " Yerusalem Post” adlı Endonezya, Hindistan, Türkiye ve BAE'nin serbest ticaret anlaşması yaptığı birçok ülke, İsrailli şirketlere yatırım için önerildi. Bu yeni pazarların İsrail şirketleri tarafından kullanılabileceğini söyledi.

Al-Shamsi şunları söyledi: Temel olarak Abu Dabi ve Tel Aviv arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmeye çalışıyoruz. İbrahim Anlaşmalarının (2020'de Arap ülkeleri ile İsrail arasındaki ABD sponsorluğundaki normalleşme anlaşmaları) hemen ardından Tel Aviv'de bir ofis açtık.

"İsrailli dostlar" listesinin genişletilmesinden bahsetti ve şunları söyledi: Bu, BAE'den en büyük iş heyetlerinden birinin İsrail'e gönderilmesine neden oldu.

Al-Shamsi, Abu Dabi ile Tel Aviv arasında "güzel bir evlilik" olduğunu söyledi.

İsrail rejimi ile BAE arasındaki ticaret hacmi, geçen yıla göre yüzde 124 artarak 2022'de 2,59 milyar dolara ulaştı.

Yetkili Sözlerine şöyle devam etti: İbrahim anlaşmalarının uygulanmasından iki buçuk yıl sonra, etkileşimde bulunduğumuz şirketler açısından Abu Dhabi ve Tel Aviv'de önemli bir değişim yaşandı.

Al-Shamsi şunları kaydetti: Abu Dabi Yatırım Ofisi, Abu Dabi'deki sınırsız yatırım kapasitelerini belirlemek için yenilikçi İsrail şirketleriyle işbirliğinin yanı sıra "OurCrowd" toplantısında başlayan müzakerelere devam etmeyi umuyor dedi

Kaynak : TEVHİDHABER