BAE Ve İsrail  Ortadoğu'da İşbirliği Yapacak

BAE Ve İsrail Ortadoğu'da İşbirliği Yapacak

İsrail işgali Devlet Başkanı Isaac Herzog, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'i işgal altındaki Kudüs'te kabul etti ve Abu Dabi'yi "Tel Aviv" ile işbirliğinden dolayı övdü.

İsrail işgali Devlet Başkanı Isaac Herzog Perşembe günü BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'i işgal altındaki Kudüs'te kabul ettikten sonra, yeni bir Orta Doğu inşa edildi ve dünya şimdi normalleşme anlaşmalarına hayran ve saygı duyuyor, dedi.

Herzog, Cumhurbaşkanlığı resmi konutunda yaptığı konuşmada, "10 ya da 20 yıl önce Ortadoğu'nun yolu çatışmalarla döşeliyken kimse bu tür bir işbirliğini hayal edemezdi." dedi.

Bu arada bin Zayed, BAE'nin İsrail işgali ile bağlarının "tarihi" olduğunu söylerken, işgal altındaki Filistin'de olmayı "bir ayrıcalık ve bir onur" olarak nitelendirdi.

Bin Zayed, "Birçok yönden, sadece birkaçının bu ilişkilerin iki yıl içinde verimli olacağını düşündüğüne inanıyorum." Dedi.

Bin Zayed'e birkaç gün sürecek olan ziyaretinde üst düzey bir Emirlik heyeti eşlik etti . Üst düzey BAE diplomatı ayrıca cumhurbaşkanının resmi ziyaretçi defterini imzaladı ve ona Emirlik Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed'den resmi bir mektup sundu.

Dışişleri bakanı İsrail işgali Başbakanı Yair Lapid ile de görüştü ve onu ziyareti "uluslarımızın dostluğunda bir başka kilometre taşı" olan "dost" olarak selamladı.

Filistin halkının karanlıkta bırakılacağı kesin olsa da Lapid, "Birlikte, bölgemizdeki tüm insanlar için daha parlak bir gelecek inşa ediyoruz" dedi .

BAE, Bahreyn, Sudan ve Fas'ın gelgit tarafından süpürüldüğü bir normalleşme dalgasını başlatan "İsrail" ile ilişkileri normalleştiren ilk Körfez devleti oldu.

İsrail işgali ve Birleşik Arap Emirlikleri uzun zamandır karşılıklı ziyaretler yapıyor ve Filistin davasını ekonomik ve siyasi kazanımlar için terk eden Arap ulusuna giderek daha fazla eleştiri getiriyor.

"İsrail" daha önce BAE ile çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalamış ve "İsrail"in çeşitli ülkelerle imzaladığı 58 anlaşmaya katılmıştı. Anlaşma, "ayrımcılık yapmama, bilgi alışverişi, sömürünün önlenmesi ve vergi oranlarının düşürülmesiyle ilgili hükümlerle birlikte ülkeler arasındaki ekonomik işbirliğini teşvik etmeyi" amaçlıyor.

Filistin'in arkasında yeni bir bıçak : BAE, 'İsrail' serbest ticaret anlaşmasını imzaladı

Bu ziyaretler aynı zamanda İsrail işgali ile Suudi Arabistan da dahil olmak üzere birçok normalleşen devlet arasındaki bağların derinleştiği ve analistlerin yakında "İsrail" ile bağları normalleştirmesini beklediği bir dönemde gerçekleşti.