BAE-İsrail İhanet Anlaşması

BAE-İsrail İhanet Anlaşması

İhanet Anlaşması...

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) İsrail işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme kararına ve bu amaçla işgal rejimiyle yaptığı anlaşmaya Filistin'deki bütün direniş grupları tepki gösterdi ve bu anlaşmanın işgal rejiminin suçlarının üstünü örtme, onun çirkin yüzünü güzel gösterme amacına yönelik olduğunu dile getirdiler. 

BAE ile işgal rejimi arasında ilişkilerin normalleştirilmesine dair anlaşmanın kamuoyuna açıklanmasından sonra Filistin'deki direniş grupları da arka arkaya tepki ve kınama açıklamaları yaptılar. Bu arada sosyal medyada da anlaşmayı hedef alan, bu anlaşmanın tehlikesine dikkat çeken muhtelif kampanyalar başlatıldı. 

BAE ile işgal rejimi arasında ilişkilerin normalleştirilmesine dair bir anlaşma yapıldığı dün (13 Ağustos Perşembe) ABD Başkanı Trump tarafından duyurulmuştu ve Trump twitter mesajında; "Bugün büyük bir atak gerçekleştirildi. İki büyük dostumuz İsrail ve BAE arasında tarihi barış anlaşması gerçekleştirildi" demişti. 

Bu mesajın arkasından BAE'nin veliaht prensi Muhammed bin Zayed de "İkili ilişkileri düzene sokmak amacıyla ortak yardımlaşmanın başlatılması üzere BAE ile İsrail arasında anlaşma yapıldı" şeklinde bir twitter mesajı yayınlamıştı. 

Bu gelişmenin ardından Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ı arayarak Filistin halkının tamamının bu ihanet anlaşması, Filistin halkının hakları aleyhine siyonist işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi karşısında tek saf olduğunu dile getirmişti.

Nehhale: BAE anlaşması yıkılan Arap duvarından yeni bir parçanın düşmesidir
Filistin'deki İslami Cihad Hareketi'nin genel sekreteri Ziyad En-Nehhale, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail işgal rejimi arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşmasının zaten çökmekte olan Arap duvarından yeni bir parçanın düşmesi anlamına geldiğini dile getirdi. Daha önce Camp David Anlaşması'nın, Vadi Araba Anlaşması'nın ve Oslo Anlaşması'nın imzalanmasının da aynı duvardaki dökülmeleri oluşturduğunu dile getirdi. 

En-Nehhale bugün (14 Ağustos Cuma) yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Ne kadar utanç verici!.. Her şeyi çiğniyorlar, yüzlerini ve tarihlerini Filistin için ve Kudüs için fedakârlıklarda bulunmuş Filistinlilerin kanlarıyla ve Arap halklarının kanlarıyla lekeliyorlar.

Onlar, İsrail ve ABD'nin köleleri olarak kalabilmek için kutsal olanı kirli olan için terk ediyorlar. Artık onlarda utanacak bir yüz ve onur mu kaldı? Başkalarının kendilerinin egemenliğinde ve konumlarında kalmaları için kendileri Netanyahu'nun ve Trump'ın ayaklarının altında paspas olmuş durumdalar."

Nehhale açıklamasında, Filistin halkına ve onun siyasi güçlerine geriye dönüp dökülenlere bakmamalarını ve bütün herkesin "barış" oyunu ile oynanmak istenenin ne olduğunu iyi anlamasını tavsiye etti. 

Nehhale Filistin halkından da direniş temelli açık bir görüş üzere saflarını yeniden düzenlemesini istedi. 

Filistin'deki resmi mekanizmaya da başkalarını içine düştükleri rezillikten dönmeye çağırmadan önce kendisinin barış hayalinden dönmesi gerektiğini hatırlattı. 

Mescidi Aksa'da Anlaşma Ayaklar Altında

Resim

Resim

 

 

 

Siyonistlere ait Yisrail Hayom gazetesi İsrail işgal devletinin başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Birleşik Arap Emmirlikleri'yle anlaşma yapılmasından önce bu ülkeyi anlaşmanın mahiyetini belirlemek için bağlantılar kurmak amacıyla en az iki kez gizlice ziyaret ettiğini yazdı. 

 fiem