BAE Hizbullah Bağlantısı Nedeni İle 3 Kişi Terör Listesine Aldı

BAE Hizbullah Bağlantısı Nedeni İle 3 Kişi Terör Listesine Aldı

Hizbullah ile bağlantıları için.. BAE, yerel terörizm listesinde 3 kişi ve kuruluşa yer veriyor

Cuma günü BAE, 3 kişi ve kuruluşun "terörü destekleyen yerel kişiler, kuruluşlar ve kuruluşlar listesine" dahil edildiğini duyurdu.

Emirlik Haber Ajansı WAM'a (resmi) göre, BAE Kabinesi "terörü destekleyen onaylı yerel kişi, kurum ve kuruluşlar listesine 3 kişinin ve bir terör örgütünün dahil edilmesine" ilişkin bir karar yayınladı.

Ajans, listede Lübnanlı Hassan Ahmed Maklad ile iki oğlu Rani ve Rayan'ın da yer aldığını ve kuruluşun sahip oldukları takas şirketi "CTEX Exchange" olduğunu belirtti.

BAE'nin kararı, ABD Hazine Bakanlığı tarafından kendisine Lübnan Hizbullahı ile ilişkileri bahanesiyle "Muqalled" ve iki oğluna uygulanan yaptırımlardan yaklaşık bir ay sonra geldi.

Banque du Liban'ın Muqalled ve iki oğlunun Lübnan'da faaliyet gösteren tüm banka ve finans kuruluşlarındaki hesaplarının aynı nedenle dondurulacağını duyurmasının ardından da geldi.

Ajansa göre karar, "BAE'nin terörizmin finansmanını ve bununla bağlantılı faaliyetleri kolaylaştırmakla ilişkili ağları hedef alma ve bozma ve terörün finansmanıyla mücadele için uluslararası iş birliğini güçlendirme konusundaki kararlılığı çerçevesinde" geldi.

ABD Hazinesi, Mukalled'in tanımında, Mukalled'in Lübnan'da ikamet eden, Lübnan mali sisteminde varlığını tesis etmesine yardımcı olmak için "Hizbullah" içindeki üst düzey mali yetkililerle yakın koordinasyon içinde çalışan ve mali müşavir olarak çalışan bir ekonomist olduğunu söyledi.

Kaynak: TEVHİDHABER