BAE Dışişleri Bakanı: İsrail İle Çalışmayı Dört Gözle Bekliyoruz

BAE Dışişleri Bakanı: İsrail İle Çalışmayı Dört Gözle Bekliyoruz

BAE Dışişleri Bakanı İsrailli meslektaşını tebrik etti: Birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum

BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, yeni İsrailli mevkidaşı Eli Cohen'i yeni konumundan dolayı tebrik ederek iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirme ümidini dile getirdi.

BAE Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu, Cumartesi günü iki bakan arasında yapılan bir telefon görüşmesi sırasında geldi.

Görüşme sırasında Abdullah bin Zayed, yeni İsrail dışişleri bakanı ile çalışma arzusunu dile getirdi.

Açıklamada, "Abdullah bin Zayed, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'i yeni görevine atanmasından dolayı tebrik ediyor ve iki ülke arasındaki ikili ilişkileri güçlendirmek için Ekselansları ile birlikte çalışmak istediğini ifade etti.


Onu Emirlikleri ziyaret etmeye davet etti.. Bin Zayed, Netanyahu'yu İsrail hükümetine başkanlık ettiği için tebrik etti

Cumartesi günü, Emirlik Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'yu Abu Dabi'yi ziyaret etmeye davet etmeden önce işgalci ülkedeki yeni hükümetin başkanlığını üstlenmesinden dolayı tebrik etti.

"Netanyahu" liderliğindeki yeni İsrail hükümeti Perşembe günü Knesset'te yemin ederek işgal altındaki Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerini genişletme çabalarını ve yurtiçinde ve yurtdışında eleştiri toplayan diğer politikaları izlediğini duyurdu.

Netanyahu daha önceki açıklamalarında, yeni hükümete başkanlık ederek, 2020'de İsrail'in İran'la ilgili endişelerini paylaşan diğer Körfez ülkeleriyle yaptığı gibi, Suudi Arabistan ile diplomatik ilişkiler kurma konusunda bir atılım gerçekleştirmeyi hedeflediğini söylemişti.

BAE ve İsrail'in, "Netanyahu" başbakan ve "Bin Zayed" Abu Dabi'nin veliaht prensiyken, 2020 Eylül ayının ortalarında, eski ABD Başkanı "Donald Trump"ın himayesinde aralarındaki normalleşme anlaşmasını imzalamaları dikkat çekiyor.