Babası Yahudi Asıllı Olan Fransa Başbakanı: Yahudi Karşıtı Eylemlere İzin Vermeyeceğiz

Babası Yahudi Asıllı Olan Fransa Başbakanı: Yahudi Karşıtı Eylemlere İzin Vermeyeceğiz

Elizabeth Bourne: Fransa hiçbir "Yahudi karşıtı eyleme veya açıklamaya" tolerans göstermeyecek

Paris: Fransa Başbakanı Elizabeth Bourne, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarının dördüncü gününde Salı günü, Fransa'nın kendi topraklarında "hiçbir Yahudi karşıtı eyleme veya açıklamaya" tolerans göstermeyeceğini doğruladı.

Polisin salı akşamı Agence France-Presse'ye verdiği bilgiye göre, bir kararname uyarınca, önümüzdeki perşembe günü Paris'te düzenlenmesi planlanan iki Filistin yanlısı gösteri yasaklandı.

Polis, bu yasağın "kamu düzenini bozma riskleri göz önünde bulundurularak" alındığını açıkladı.

Başbakan, "bu çatışmayı antisemitizm için bahane olarak kullanmak isteyenlere karşı en sert şekilde davranılacağına" söz verdi.

Yahudi cemaatine seslenen bakan şunları söyledi: “Biz yanınızdayız. Size yapılan saldırı tüm cumhuriyete yapılan saldırıdır.”

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin salı günü yaptığı açıklamada, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarını başlatmasından bu yana Fransa'da yaklaşık 50 "Yahudi karşıtı eylemin" izlendiğini ve bunların bazılarının "son derece tehlikeli" olduğunu doğruladı.

Başbakan Yahudi babasının sınır dışı edilmesini kabul edemeyen ve 11 yaşındayken intihar ettiğini , bu çatışmaların kendisini " 50 yıl geriye götüren bir şok" olduğunu söyledi.

Salı günü Bourne, Hamas saldırısının "terörist bir grup tarafından gerçekleştirilen bir terör saldırısı" olduğunu vurguladı.

61 yaşındaki Borne, Joseph Bornstein ve Marguerite Lecesne'nin kızı olarak dünyaya geldi. Polonyalı bir Yahudi olan babası, ailesiyle birlikte 1939 yılında Nazilerden kaçarak ülkelerini terk etmiş. Baba Joseph, 1950 yılında Fransız vatandaşı oldu

Elizabeth Bourne Kimdir?

Joseph Bornstein, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Elisabeth Borne'un annesi Marguerite Lescène ile evlenmek için Hıristiyan oldu

Joseph Bornstein, 1972'de intihar ederek öldü; kendisi 48, kızı Elisabeth ise 11 yaşındaydı

KAYNAK: TEVHİDHABER