Ayetullah Arafi'den 'İngiliz Şiiliği' Uyarısı

Ayetullah Arafi'den 'İngiliz Şiiliği' Uyarısı

İran'ın Kum kentindeki Camiatul Mustafa Üniversitesi Rektörü Ayetullah Arafi, "Velayet' kavramını kullanarak mezhepçiliği, çatışmayı ve her türlü hoşgörüsüzlüğü pompalamaya çalışan bir akım oluşturulmuş bulunmaktadır. Aşırıcılığı yaymaya çalışan bu akıma

İran medyasında yer alan habere göre, İran İslam İnkılabının 36. yıldönümü kutlaması etkinlikleri çerçevesinde düzenlenmiş olan bir kutlama programında konuşan Ayetullah Arafi, İslam inkılabının dünya genelinde önemli değişim ve dönüşümleri beraberinde getirdiğini hatırlatarak, "İmam Humeyni’nin başlattığı bu hareket, İslam dininin toplumu yönetemeyeceği düşüncesi üzerine kırmızı bir çizgi çekti. Aksine bu yüce dinin insan hayatının her alanına en uygun programları sunan bir yaşam felsefesi olduğunu ispat etti." diye konuştu.

Batı dünyasının dini insan hayatından çıkarmanın mücadelesini verdiğini söyleyen Ayetullah Arafi, "Batı dünyası sürekli olarak dini hayatın dışına itmenin mücadelesini veriyordu ve şunu iddia ediyordu: Din, sadece kişi ile Allah arasındaki manevi bir irtibattır. Sosyal hayata hükmedemez, siyasi sorunlara çözüm sunamaz; ekonomi, sanayi, bilimsel gelişmeler vb. alanlarda din ancak bir ayak bağı olur. Fakat İslam inkılabı bu görüşün çürük olduğunu ispatladı. İslam inkılabının belli bir mezhebi söylemle ortaya çıkmadığının altını çizen Arafi, şöyle konuştu: İslam inkılabı, tüm mazlumların hakkını savunmayı kendisini şiar edindiği için hatta İslam dinine inanmayanlar tarafından bile destek görmüştür. Bu bakımdan İslam inkılâbının dünyadaki tüm mazlumlara ilham kaynağı olduğunu söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Ehlibeyt mektebinin her türlü aşırıcılığı reddeden maarife sahip olduğunu vurgulayan Arafi, Ehlibeyt iddiasında bulunan bir takım grupların Müslümanlar arasında fitneye sebebiyet verdiklerine dikkat çekerek, "Ehlibeyt mektebinde, mezhep kışkırtıcılığının hiçbir yeri yoktur, aşırıcılığın her türlüsü kınanmıştır. Bu mektep insanların aklına ve ruhuna hükmettiği için hür insanların ilgi odağı olmuştur. Fakat üzülerek ifade etmeliyim ki “velayet” kavramını kullanarak aşırıcılığı, mezhepçiliği, çatışmayı ve her türlü hoşgörüsüzlüğü pompalamaya çalışan bir akım oluşturulmuş bulunmaktadır. Aşırıcılığı yaymaya çalışan bu akıma “İngiliz Şiiliği” de diyebiliriz; çünkü beslendikleri nokta asırlardır gerçek İslam’la mücadele halinde olan İngilizlerdir. İngilizlerin sağladığı lojistik ve finansal destekle beslenen bu grup Ehlibeyt maarifine en ağır darbeyi vurmaktadır!" dedi. (Hürseda Haber)