Avrupa Şokta : Rusya Gazı Kesti

Avrupa Şokta : Rusya Gazı Kesti

Rusya Almanya'ya Doğal Gaz Akışını Kapattı

Gazprom, Rus gazını Almanya'ya taşıyan en büyük tek boru hattından doğalgaz akışını kesmeye başladı ve boru hattının kalan tek kompresöründe bakım yapmak için kapatmanın gerekli olduğunu söyledi.

Bakım kesintisinin 31 Ağustos - 2 Eylül tarihleri ​​arasında üç gün sürmesi bekleniyor. Nord Stream 1'i Baltık Denizi üzerinden Alman gaz şebekesine bağlayan giriş noktalarından gelen veriler, Çarşamba günü erken saatlerde akışların sıfıra düştüğünü doğruladı.

Gazprom ilk olarak Haziran ayında Nord Stream 1 boru hattı üzerinden Avrupa'ya gaz arzını yüzde 40 oranında azaltmıştı. Ardından, boru hattındaki teslimatları Temmuz ayında kapasitesinin yaklaşık yüzde 20'sine indirdi.

Avrupa gaz arzına yönelik ilave kısıtlamalar, geçen Ağustos ayından bu yana toptan gaz fiyatlarının şimdiden %400'ün üzerinde yükselmesine neden olan, tüketiciler ve işletmeler için acı verici bir yaşam maliyeti krizi yaratan ve hükümetleri yükü hafifletmek için milyarlar harcamaya zorlayan bir enerji krizini artıracaktır. .

Avrupa, Moskova'nın Ukrayna'ya yönelik askeri saldırısının ardından uygulanan Batı yaptırımlarına misilleme olarak son kesintiyi uzatabileceğinden korkuyor.

AB, Rusya'yı yaptırımlara misilleme olarak arzı kesmekle suçlarken, Moskova, yaptırımların boru hattının teknik bakımını Rus şirketi için çok zor hale getirdiğinde ısrar etti.

Şirket ayrıca Ruble ödemeyi reddettikleri gerekçesiyle Bulgaristan, Finlandiya, Polonya, Danimarka ve Hollanda'ya gaz dağıtımını askıya aldı.

Kuzey Akımı yoluyla azalan akışlar, hükümetlerin Rusya'nın akışları tamamen durdurabileceğinden korktuğu kış aylarını atlatmak için önemli bir stratejik hedef olan hayati gaz depolama tesislerini doldurmak için Avrupa çapında karmaşık çabalara neden oldu.

İndirimler, AB'yi artık Norveç, Katar ve ABD'den gelen sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) dahil olmak üzere başka yerlerden gaz ithalatını artırmaya çabalamaya sevk etti.

Ancak AB dış politika sorumlusu Josep Borrell, Rus enerjisine bağımlılığın azaltılmasının bir gecede elde edilebilecek bir şey olmadığını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı