Merve Kavakçı

Merve Kavakçı

Artık FETÖ’nüz de yok

Demokrasilerde amaç halkın muktedir olmasıdır. Peki bu nasıl mümkün olur....seçimle. İnsanlar işlerini güçlerini bırakıp devlet yönetimine vaktini adayamayacağına göre, birileri onlar adına bunu yapacaktır ve bu birileri ancak o halkın onayı ile belirlenmelidir. Nitekim seçim sonucu çıkan tablo ile gidip bir yerde ki biz burayı meclis, parlamento, duma, kongre birçok farklı isim ile tanımlayabiliyoruz orada bu temsil işini gerçekleştirirler.

Bu temel bilgileri zannederim ilkokul sıralarında şimdilerde veriyorlardır. İki artı iki dört eder kadar basit ve fakat temel bir bilgi değil midir bu...evet.

Bu sistemin oluşturulmasının en önemli hedefi anlaşmazlıkların diz boyu olduğu insan dünyasında kılıçları kuşanmadan sonuç alabilmek, işleri arazide yumruklarla değil, tabiri caizse masada çözmektir. Zorbalıkla değil, güzellikle, dövüşle değil ikna ile. Silahla değil diplomasi ile.

Şimdi bakalım Türkiye siyasetinde kendini Kürtlerin temsilcisi olarak siyasete eklemlemiş HDP’ye. HDP’liler değil miydi ki insanlardan barış, huzur adına oy isteyen. Çoluk çocuk Güneydoğu’da zeytin dalı rüzgârları estiren. Bizler gibi bu sunulana kanmayanlar olsa da kandırılanlar HDP’nin peşine takılmış gittiler. Onların da belki yaptıkları hüsnü zan ile bir itme gücü ile oy verelim de ülkemizin başına kendimizi bildik bileli bela olan şu teröre bir son verilsin, çeneleri kapanmış, silahları susmuş olsun, dediler... Kimbilir. HDP gelecek terör bitecek hayaline kapıldılar.

HDP geldi terör bitti, mi oldu!!! ? Hayır! HDP’nin maskesi düştü, HDP PKK yüzünü saklamaz oldu ve hatta kendi kenara çekildi yerine PKK’yı buyur etti.

Sahi nerede bu HDP? Ben sesini hiç duymuyorum. Bu kadar katliam yapıyor, PKK’da bir çıt yok. HDP’nin pek Müslümancı siyasetçilerinden, emekçi solcu siyasetçilerinden, insan haklarıcı siyasetçilerinden... Bugünler için mi toplamıştınız o oyları... Bomba yüklü kamyonlar patlasın, insanların evlerine ateşler düşsün çocuklarının gözü önünde babalar vurulsun diye mi...

Artık FETÖ’nüz de yok, terörist cenazesinde peyda olmaktan başka kullanacağınız ucuz siyaset yolu da yok. Ama bu millet artık kanmıyor bilesiniz!

yeniakit

Bu yazı toplam 713 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar