Araştırma Raporu: ABD, Çin ile Çatışmaya Hazır Değil

Araştırma Raporu: ABD, Çin ile Çatışmaya Hazır Değil

Yapılan bir araştırmaya göre AB Kuvetlerinin elinde askeri mühimmat kalmadı.

Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nin (CSIS) Çin ile Tayvan konusunda bir çatışma savaş oyunu, ABD'nin yalnızca yaklaşık bir hafta yetecek kadar yaklaşık 450 uzun menzilli gemisavar füzesi olduğunu gösterdi.

Başka bir düşünce kuruluşu olan Yeni Amerikan Güvenliği Merkezi (CNAS), mevcut füze envanterinin "Çin'e karşı uzun süreli bir çatışmada galip gelmek şöyle dursun olası bir işgale karşı koyucak düzeyde değil dedi.

CNAS, Pekin'i caydırmak ve yenmek için Pentagon'un "büyük miktarda uzak durma füzesi stokuna, deniz saldırı silahlarına ve katmanlı hava ve füze savunmasına ihtiyacı var" sonucuna vardı.

CNAS, Pentagon'un gemiler, uçaklar ve tanklar gibi büyük hacimli kalemlere öncelik verme eğiliminde olduğunu, "füzeleri ve mühimmatları yetersiz fonla bıraktığını " kaydetti.

FT, Batılı güçlerin Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'ya askeri ve mali yardım için toplam 170 milyar dolar harcadığını ortaya çıkardı. Ancak Kiev hala mühimmat kıtlığından şikayet ediyor.

The FT'ye göre ABD askeri-endüstriyel kompleksi, verimliliğe öncelik vermek ve diğer endüstriler tarafından kullanılan tam zamanında tedarik zincirini benimsemek için onlarca yıl harcadı ve bu da onu savaş zamanında üretimi ölçeklendiremez hale getirdi. Parça ve işçilik sıkıntısı da şu anda bir sorun.

CNAS'tan Stacie Pettyjohn, "Savunma endüstrisi o kadar konsolide oldu ki, daha büyük bir talebi desteklemek için çok hızlı bir şekilde genişleyemiyor," dedi ve ekledi, "Yani yavaşız ve gerideyiz ve hiçbir şeye doymuyoruz." dedi.

Birçok düşünce kuruluşu uzmanının The FT'ye verdiği demeçte, NATO müttefikleri devreye girip boşluğu dolduramıyor, çünkü ABD'nin Amerikan yapımı silahları teşvik etme baskısı Avrupa savunma endüstrisini engelliyor ve parçalıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı