Araştırma: İngiliz Ordusunda Uyuşturucu Bağımlılığı  Krizi

Araştırma: İngiliz Ordusunda Uyuşturucu Bağımlılığı Krizi

Rapor: Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı Sadece Beş Yılda 5.000 Askeri Uyuşturucu Bağımlılığı Nedeniyle Ordudan Atıldı

Savunma Bakanlığı , son beş yıl içinde zorunlu uyuşturucu testlerinde başarısız olduktan sonra teşkilat genelinde 5.000'den fazla personelin görevden alındığını ortaya koyan yeni rakamlarla birlikte, Silahlı Kuvvetlerde A Sınıfı uyuşturucu kullanımının artık yaygın olmasından endişe duyuyor.

SAS askerleri de dahil olmak üzere düzinelerce Özel Kuvvetler askerinin de son on yılda yaptığı testler pozitif çıktı.

Geçen yıl, Savunma Bakanlığı uyuşturucu testlerinde başarısız oldukları için 950 personeli görevden aldı. Neredeyse üçte ikisinin kokain testi pozitif çıktı.

Uyuşturucu kullanımı, geçen yıl 700 askerin uyuşturucu testi pozitif çıktıktan sonra -460'ı kokain almaktan ordudan atıldığı bildirildi

Son üç yıl içinde zorunlu uyuşturucu testi ekipleri tarafından ziyaret edilen her Ordu biriminin, yasadışı uyuşturucu kullanan askerleri olduğu ortaya çıktı.

Rakamlar, zaten ciddi bir şekilde güç kayben Ordunun, her yıl bir taburdan çok daha fazla asker - ortalama 550 personel - kaybettiği anlamına geliyor.

Veterans Aid adlı hayır kurumunun CEO'su Dr. Hugh Milroy, "17 yıl görev yapmış bir RAF subayı olarak, uyuşturucu kullanımının operasyonel sonuçlarını tamamen anlıyorum - ama bu hayatın bir gerçeği" dedi.

Çözümlerden biri, anında tahliyeyi başlatmak yerine resmi bir "Yardım için eller yukarı" sistemi oluşturmak olabilir. Ya da ikinci bir şans süreci?

Milroy, "Pahalı bir şekilde eğitilmiş personelin elde tutulmasına yardımcı olacaktır," diye ekledi.

Eski Savunma Bakanı Gavin Williamson, mükemmelliğin sürdürülmesini sağlamanın tek yolunun bu olduğunu söyleyerek 2018'de uyuşturucu kullanımına sıfır tolerans yaklaşımı getirdi.

Ancak halefi Ben Wallace, bazı kişilerin "genç ve sorumsuz" olduğunu kabul etti ve askerlerin kovulmayı hak edip etmediğine kıdemli subayların karar vermesi gerektiğini söyledi.

Savunma Bakanlığı, "Silahlı Kuvvetlerde madde kullanımı kabul edilemez ve uyuşturucu kullanımına karşı sıfır tolerans politikasını güçlü bir şekilde uyguluyoruz" dedi.

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı