Apo"nun papazı, PKK"lıların domuzu... Türkiye"de bir ilk!

Apo"nun papazı, PKK"lıların domuzu... Türkiye"de bir ilk!

 

Hemen her hafta yaptığımız gibi, bu hafta da; "Türkiye gündemi"nden ve bu gündem karşısında Akit"in nasıl bir "tavır" takındığından söz etmek istiyoruz...
Sizler de biliyorsunuz ki;
Akit, "ilklerin gazetesi"dir!..
Türkiye"de "kamuoyunun konuştuğu" birçok konu ve "medyanın gündemi"ne giren birçok haber, "ilk" olarak Akit"te yer almıştır!..
TEKİN"İN KAYIP EVRAKLARI!
Geçen hafta da;
Birçok "ilk"e imza attık...
Meselâ, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin"in; "Resmî evrakta sahtecilik"ten "2 yıl 6 ay hapse mahkûm" olduğu ve Yargıtay"da "karar" için bekletilen "dosya"sından "5 belgenin yok edildiğini" ilk defa Akit haber verdi.
Sadece "haber" vermekle kalmadık; "dosyadan belge eksiltilerek, Tekin"in mahkûmiyetine engel çıkarma girişimi"nin, bir "Kurtarma Operasyonu" olduğu yorumuna da yer verdik.
Görünen o ki;
"Dosyadaki evrakların eksikliği" gerekçesiyle, Gürsel Tekin hakkındaki karar "12 Haziran sonrasına" bırakılacak ve böylece Tekin"in "dokunulmazlık zırhı"na bürünmesi sağlanacak!..
Sizin anlayacağınız;
Sürekli "dokunulmazlıkların kaldırılması" edebiyatı yapan CHP"nin bir kurmayı, "dokunulmazlık zırhı" ile paçasını kurtaracak!..
CHP"nin, bir an olsun dilinden düşürmediği "AK Parti yandaşı yargı"(!) bunu yapıyorsa, varın "CHP"li candaşlar"ın neler yaptığını siz düşünün!..
Olayın sevinilecek tarafı şu:
İlk defa Akit tarafından gündeme getirilen ve muhabirimiz Kenan Kıran"ın ısrarla takip ettiği bu olay, bazı medya organları tarafından da ele alındı ve hiç olmazsa, "köşe yazıları"nda, "Tekin"i bekleyen tehlike"ye dikkat çekildi.
Bu da bir aşamadır...
APO, PAPAZ"INI BULDU!
Akit, geçen hafta bir "ilk"e daha imza attı ve "PKK elebaşı Apo" ile "bir Ermeni papaz"ın, son derece "samimi poz"larını yayınladı.
Açıkça ifade edelim;
Bu fotoğraf, "Türk basınında ilk defa" yayınlanmıştır... Bu fotoğrafı yayınlayan "ilk" gazete de Akit"tir!..
Ankara Temsilcimiz Yener Dönmez"i, bu "gazetecilik başarısı"ndan dolayı kutluyor, yeni başarılara imza atmasını diliyoruz.
Peki, bu "fotoğraf"ın önemi ne?..
Bu fotoğraf, hem "Apo"nun bir sözü"ne, hem de "PKK saldırıları"na açıklık getirmektedir.
Malûm, yine Akit; PKK elebaşı Abdullah Öcalan"ın, Papa 2. Jean Paul"e mektup yazarak, "Aziz Peder!.. Hıristiyanlığa çok yakınım!.. Sizin şahsınıza ve dininize duyduğum saygı, benim savaşımın ve düşüncelerimin merkezindedir" dediğini, daha önce gözler önüne sermişti...
İşte, kendisini "Hıristiyanlığa çok yakın hisseden" bir Apo"nun; "Ermeni Papaz"la çektirdiği fotoğraf, "bu yakınlığın belgesi" olmuştur!..
Bu fotoğraf "önemli"dir, çünkü;
İşte bu Apo, 2004 yılında yaptığı bir açıklamada, kendisini Hazreti İsa ile özdeşleştirdiğini belirterek, "PKK başlangıçta 12 kişiydi" ifadelerini kullanmıştı.
PKK ve siyasi uzantıları tarafından "Peygamber" ilan edilen Öcalan"ın yönettiği PKK"nın Kürtlere zorla İncil ve CD dağıttığı, almak istemeyenleri tehdit ettiği ortaya çıkmıştı.
Kendisini, PKK kamplarında "peygamber" ilân ettiren Apo"nun; başında bulunduğu örgüt tarafından "imam"lara ve son olarak da "Müslüman Kürt çocukları"nın kaldığı "İHL yurdu"na saldırıp, "çocukları cayır cayır yakmaya çalışması"na tepkisiz kalması, hayli manidardır!..
"Avukatları" kanalıyla, hemen her konuda "görüş" açıklayan Apo"nun; "çocukların diri diri yakılmak istenmesi"ne sessiz kalmasında; "Ermeni Papaz"la verdiği poz"un bir bağlantısı yok mudur acaba?!?..
Ve yine;
"PKK"lı teröristler"in, dağlarda avladıkları "domuz"ların derisini yüzüp, "etini yediklerini" ortaya koyan haber ve fotoğrafımızla, bu "saldırı"ların bir bağlantısı yok mudur?..
Malûm; "Müslüman"lar ve "Yahudi"ler, asla "domuz eti" yemezler...
Çünkü, "Müslüman" için, "domuz eti, haram"dır!.. Ama Hıristiyanlar, "domuz eti" yerler!..
Siz olsanız, merak etmez misiniz;
"Müslüman Kürt çocukları"na, sırf "İslâmiyet"i öğrenmesinler" diyerek, "domuzcasına saldırmak"la, yedikleri "domuz eti"nin ve Apo"nun "Papaz"la samimiyeti"nin bir rolü yok mudur?..
Ve son saldırı... Önceki gün; bu defa Diyarbakır"da, yine "İHL yurdu"na saldırmışlar ve binaya hayli zarar vermişlerdir!
Hele bir düşünün...
Çok iyi düşünün ve sorun;
Neden "Müslüman Kürt çocukları"nın kaldığı "İHL yurdu" yakılmak isteniyor ve neden "İslâmî kimlikleri"yle öne çıkan kişilerin "dernek"leri veya "büro"ları saldırıya uğruyor?..
Sormaya devam edin;
BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, televizyon ekranlarında, İHL"ye niye "kin" kusuyor ve bu okulları niye "misyonerlik" yapmakla suçluyor?
O "fotoğraflara" tekrar bakın!..
UMRE İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
Geçen hafta da dediğimiz gibi;
Bir yandan "haber"lerle meşgul olurken, bir yandan da "Umre kampanyamız"la ilgili hazırlıklarımız sürüyor...
Bu vesileyle, okurlarımızın kafalarında oluşan veya oluşması muhtemel bir "tereddüt" ihtimali karşısında, "zaruri bir açıklama" yapma ihtiyacı hissettik.
Bazı okurlarımız; "Umre çekilişleri"ne sadece "Akit"i bayiden alıp kupon biriktirenler"in mi, yoksa sadece "abone" olanların mı katıldığını merak ediyorlar.
Meselâ, Bursa"dan mektup gönderen Ali Rıza Ballı adlı okurumuzun, şöyle bir tereddütü var:
"Geçen yıl kupon gönderdik, çıkmadı... Bu yıl yine kupon gönderdik, yine çıkmadı... Biz gazeteye abone değiliz, ama devamlı okuyoruz... Acaba, noter huzurunda yapılan çekilişlere yalnızca aboneler mi katılıyor?"
Kafalarında bu tür "soru" ve "tereddüt" bulunan okurlarımız, kesinlikle "müsterih" olsunlar...
Çünkü, "noter huzuru"nda yapılan "çekiliş"lere; gerek "abone" olan, gerek "kupon" gönderen "tüm okurlarımız" katılıyor.
Hiç kimsenin "ayrıcalığı" yok, hiç kimseye, kesinlikle "imtiyaz" tanınmıyor.
Mevzuyu biraz açalım...
Son yapılan "çekiliş töreni"ne; gerek "abone" olan, gerek "kupon" gönderen yüzlerce okurumuz katıldı... Ama, ne yazık ki; hiçbirinin ismi çıkmadı...
Ve yine;
En çok "abone"mizin bulunduğu Gaziantep"ten; son çekilişe "tam 2 bin 200 abonemiz" katıldı...
Gelin görün ki; "2 bin 200 abonemiz"den hiçbirinin ismi kur"ada çıkmadı...
Bu, bir "çağrılma" meselesi...
Bu, bir "nasip" meselesi...
Kime "nasip"se, kim "çağrılmış" ise, çekilen "kur"a"da onun adı çıkıyor!..
Ki; çekilişe katılan okurlarımızın arasında; sadece "Umre"ye gidebilmek" için, "ilk defa Akit alan" çok yeni okurlarımız da var...
Dedik ya;
Bu bir "nasip" işi...
Nasip olunca, gidiliyor...
Uzun lâfın kısası;
"Son çekiliş"e, tam "47 bin 608 okuyucumuz" katıldı...
Bunların arasında; elbette "abone"ler de vardı, "kupon gönderen"ler de...
Ama, "Umre"ye gitmek, "100 okurumuz"a nasip olacak inşallah...
Herkes, gönlünü ferah tutsun...
Bu cümlelerle, bu haftaki "hasbihal"imize son veriyor, hepinize "saygı" ve "hürmet"lerimizi sunuyoruz...
Gelecek hafta buluşmak dileğiyle...

 
akit

Bu yazı toplam 1405 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar