Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Son tahminim

Son tahminim

 

Geleceği Allah bilir.. Merak işte. Son anda neler olur bilmiyoruz..

Ben tahminimi yeniden gözden geçirdim.

İşin şaka yanı bir tarafa, birileri ciddi ciddi, kendilerini dev aynasında görmeye devam ediyor. Bana kalırsa asıl sorun da burada..

DP birinci parti. Şimdiye kadar % 51 tahmini yapan başka parti olmadı.. En yüksek tahminler kategorisinde, İnan Kıraç faktörü hesaba katılırsa CHP bu durumda ikinci parti olacağına göre, CHP"nin oyu da en fazla % 30 olacağına göre, geriye kaldı % 18.. Bunu AK Parti"ye versek, MHP"ye bir şey kalmayacak.. HEPAR "Dördüncü parti biz olacağız" diyordu ama, sanırım bu durumda BDP dahil ötekilere bir şey kalmayacak.

Sermayenin CHP"yi dizayn etme planları, CHP"deki iç hesaplaşmanın arkasındaki derin pazarlıklar da CHP"li seçmenin aklının karışmasına sebep oldu..

Ben en çok BBP"nin alacağı oyu merak ediyorum. Ötekiler üç aşağı beş yukarı belli.

AK Parti % 47, CHP % 26, MHP % 10, BDP (Bağımsızlar) % 5,5

DP, HAS Parti, SP, BBP, HEPAR"ın her birine önce 1"er puan dağıtalım. Yani bunların dışındakiler % 1"in altında. Bu grup % 1"den yüksek. Toplamı % 10 seviyesinde olacak. Herkes kendi oyunu tahmin etsin. MHP"nin durumuna göre bunlar arasında en şanslı parti BBP olabilir. Bu tahmin kimseyi tatmin etmeyecek biliyorum.. Gerçekleri ve benim yanılma payımı seçim sabahı göreceğiz.. Siz çift haneli oranlara +- % 1 koyabilirsiniz..

Önümüzdeki bir haftaya baktığımda, AK Parti ve BBP"nin yönü yukarı, CHP, MHP ve BDP"nin yönü aşağı.. Bugüne kadar siyasette umut faktörü öne çıkarken, son bir haftada istikamet korku faktörüne göre biçimlenecektir.. Kimin gelmesi değil, kimin gelmemesi gerek ona bakacak seçmen..

Parlamento aritmetiğini belirleyecek olan temel faktör, MHP"nin baraj altı kalıp kalmayacağı ile ilgili.. Eğer MHP baraj altı kalırsa BBP sürpriz yapabilir.. İskenderpaşa"nın MHP"yi işaret etmesinin kendi tabanlarında etkili olacağını sanmıyorum. Ama CHP-MHP-BDP arasındaki derin ilişkilerin deşifre olması, kaset iddiaları ve yeni kaset söylentileri MHP"li seçmenin zihnini büyük ölçüde bulandırmış durumda..

CHP-MHP-BDP"nin seçimde, kendi adaylarını seçtirememe durumunda MHP"ye oy verme çabaları, MHP"ye faydadan çok zarar vereceğe benziyor. Bu durum CHP ve BDP"li seçmeni de rahatsız etmiş durumda.

Erdoğan"ın Diyarbakır konuşması, BDP tabanında ciddi bir şok etkisi yapmış gibi gözüküyor.. BDP"nin derin ve karanlık ilişkileri, şiddet politikası ilk kez bu şekilde geri tepti..

Ergenekon, Balyoz davasında yeni gelişmeler. Bilvanis çiftliği ile ilgili iddialar, yeni tutuklamalar, gözaltılar, terör eylemleri hepsi CHP, MHP ve BDP"nin deşifre olmasına, köşeye sıkışmasına sebep oldu. Cuma namazı eylemleri de öyle, sokak gösterileri de..

İşe bakar mısınız, İnan Kıraç düğmeye bastı ve Şişli Belediye Başkanı ve Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül "Oylar CHP"ye" dedi.

Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin"in "resmi evrakta sahtecilik" suçlamasıyla aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasının dışında benzer bir suçlamayla ikinci bir ceza daha aldığı ortaya çıktı. "Temiz CHP" iddiası da böylece bir kere daha dibe vurmuş oldu..

Bahçeli ve Kılıçdaroğlu, seçimden sonra gideceklerini bildikleri için, kendileri ve yakın çalışma arkadaşları aslında iştahsız bir şekilde seçime kadar bu işi sürükleyerek götürüyorlar..

CHP de, MHP de "yorgun savaşçı". Derin güçlerin dizayn ettiği iki siyasi parti.. CHP sermayenin dizayn ettiği bir sol! BDP de inanılırlık ve ciddiyetini, heyecanını kaybetti.. Korku politikası üretiyor.

CHP"yi anlamak zor zaten. Sol olduklarını söylüyorlar ama, sol da değiller. Çağdaş olduklarını söylüyorlar, Türkiye"nin en muhafazakar partisi.. Laik olduklarını söyleseler de resmi ideolojilerini dinleştiriyorlar ve dayatıyorlar.. Mesela Arap kökenli Nuseyrilerin yaşadığı Hatay bölgesinde ve Dersim"de gelenekleri dolayısı ile tenkil, tedip, tehcir politikalarına muhatap olan insanlar gidip CHP"ye oy verir.. Etiler"de, Bağdat Caddesi"nde de zenginler gider CHP"ye oy verir. CHP fakirlik edebiyatı yaparak yoksulların da oyunu alır. İzmir"de zenginlerin yaşadığı tatil bölgelerinde de durum aynı. CHP bu siyasi illüzyon işini iyi biliyor..

CHP her zaman oportünist bir çizgi izledi izlemesine de, hiçbir zaman bu kadar gırtlağına kadar yalana, entrikaya ve oportünizme bulaşmamıştı.. Sağolasın, Kemal usta! Sayende CHP"nin ne olduğunu herkes gördü, sağır sultan bile duydu.. Selam ve dua ile..

NOT...Ve Yemen halkının dediği oldu.. Diktatör Salih Suudi Arabistan"a kaçtı.. Şimdi sıra kimde?

 
akit

Bu yazı toplam 1795 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar