Anket: Arapların  Yüzde 84'ü  İsrail'in Tanınmasını İstemiyor

Anket: Arapların Yüzde 84'ü İsrail'in Tanınmasını İstemiyor

Arap Araştırma ve Politika Araştırmaları Merkezi (hükümet dışı) tarafından 14 Arap ve İslam ülkesinde yürütülen bir anketin sonuçları, yanıt veren, %84'ünün ise ülkelerinin İsrail'i tanımasına karşı olduğunu belirtti.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Arap Araştırma ve Politika Araştırmaları Merkezi (hükümet dışı) tarafından 14 Arap ve İslam ülkesinde yürütülen bir anketin sonuçları, yanıt verenlerin %72'sinin demokrasiyi desteklediğini, %84'ünün ise ülkelerinin İsrail'i tanımasına karşı olduğunu gösterdi.

Bahsi geçen ülkeler arasında Moritanya, Fas, Tunus, Libya, Mısır, Sudan, Cezayir Lübnan, Ürdün, Irak, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar yer aldı.

33 bin kişinin katıldığı araştırmanın sonuçlarına göre, %87'si ülkelerinde mali ve idari yolsuzluğun yaygın olduğuna inandığını ifade etti

BAE, Fas, Bahreyn ve Sudan gibi anket yapılan bazı ülkelerle ilişkilerini normalleştiren İsrail'e gelince, ankete katılanların %84'ü ülkelerinin İsrail'i tanımasına karşı çıkıyor.

Ankete katılanların %36'sı İsrail'in tanınmasına karşı çıkmalarının temel nedeninin “Filistin'deki sömürgeci işgal gücü” olduğunu belirtirken, %9'u “yayılmacı siyonist devletin daha fazla Arap topraklarını kontrol etmeye kararlı olduğunu” belirtti.