Ankara'da Eş Zamanlı IŞİD Operasyonu

Ankara'da Eş Zamanlı IŞİD Operasyonu

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Ankara'da bugün eş zamanlı IŞİD operasyonu düzenlendi. Çok sayıda göz altı olduğu bilgisi paylaşıldı.

Haklarında çatışma bölgelerindeki IŞİD yöneticileri ile bağlantıları bulunduğu yönünde istihbari bilgiler bulunduğu belirtilen 20 kişiye yönelik eş zamanlı operasyonlarda bulunamayan 2 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Ankara'da Iraklı 18 kişi IŞİD'le bağlantılı oldukları suçlamasıyla gözaltına alındı.

Son zamanlarda Türkiye'de MİT'in ve Emniyetin ortak operasyonları ile IŞİD'in uyuyan hücrelerine birçok operasyon yapıldı. Operasyonlarda gözaltına alınanların tamamının yabancı uyruklu olması, Suriye ve Irak'ta IŞİD ve Nusra gibi terör örgütleri adına faaliyette bulunmuş olmaları dikkat çekiyor.

Sıra Türkiye'de mi?

Türkiye'den de terör örgütleri IŞİD ve Nusra'ya katılıp onlar adına Suriye'de ve Irak'ta faaliyette bulunan çok sayıda Türkiye vatandaşının da olduğu biliniyor. MİT'in ve Emniyetin ortak operasyonlarının gelecekte bu kişilere de yönelik olacağı tahmin ediliyor.

Suriye'den sonra sıranın Türkiye ve İran'a geleceğinin sıklıkla vurgulandığı bir ortamda merak konusu olan soru şu: Bu operasyonların üst üste gelmesi MİT'in, IŞİD'in Türkiye'ye karşı harekete geçireleceği ile ilgili ciddi istihbaratlar mı? (AA/Duvar/Ajanslar)