Amir Abdullahian Viyana müzakerelerinin  Askıya Alınma Nedenini Açıkladı

Amir Abdullahian Viyana müzakerelerinin Askıya Alınma Nedenini Açıkladı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdollahian, yakında bir anlaşmaya varıldıktan sonra Viyana nükleer müzakerelerinin askıya alınmasının nedenini anlatıyor.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdollahian nükleer müzakerelerin durmasından "Amerikan açgözlülüğünü" sorumlu tuttu ve "Washington gerçekçi davranırsa Viyana'da anlaşmanın mümkün olduğunu" yineledi.

Amir Abdollahian, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İran Dışişleri Bakanlığı, halkın yüksek çıkarlarını sağlamak ve kırmızı çizgileri gözetmek için güç ve mantıkla çalışıyor" dedi.

Amir Abdullahian, ülkesinin "Amerikan emellerine yenik düşmeyeceğini", aynı zamanda "Amerikan yönetimi gerçekçi davranırsa Washington ile bir anlaşmanın mümkün olduğunu" da sözlerine ekledi.

Günün erken saatlerinde İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Saeed Khatibzadeh bugün Pazartesi günü, " Washington nükleer müzakerelerin askıya alınmasından sorumlu " dedi.

Khatibzadeh, "Nükleer anlaşmayı yeniden canlandırmak için sonsuza kadar beklemeyeceğiz" diyen Khatibzadeh, "ABD yönetiminin müzakerelerin geri kalan konuları hakkında henüz siyasi bir karar almadığını ve onu kendi iç politika meselelerine rehin tutmaya çalıştığını" kaydetti. "