Amerikan Uçak Gemisi Antalya'da

Amerikan Uçak Gemisi Antalya'da

Biri 6. Filo amiral gemisi olmak üzere iki ABD savaş gemisi art arda Türkiye'ye geldi

ABD Donanması'nın en büyük uçak gemisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinin beklenmesinden birkaç gün önce Antalya'ya ulaştı .

Rapora göre, ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake, Türkiye'nin yerli drone üreticisi Baykar'ın CEO'su ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ı “USS Gerald R. Ford” gemisinde ağırladı.

Ford ayrıca geçtiğimiz hafta bir grup Türk savaş gemisi, F-16'lar, KC-135 yakıt ikmal tankerleri ve P-72'lerle de bağlantı kurdu; ABD'li uçak gemisi Antalya açıklarına demir atmadan önce "yine yerel yetkilileri ve askeri liderleri bir akşam yemeğinde ağırlayacak" ABD Donanması Cuma günü yaptığı açıklamada, "ABD ile Türkiye arasındaki güçlü ve kapsamlı ittifakı kutlamak için" dedi.

Ford'un Taşıyıcı Taarruz Grubu üyesi güdümlü füze kruvazörü “USS Normandy”, Türk Deniz Kuvvetleri'nde yaklaşık bir ay süren eğitimin ardından Cumartesi günü, Marmaris'teki Aksaz Deniz Üssü'ndeki limana doğru yola çıktı. ABD Donanması, tatbikatların hava savunma ve denizaltı karşıtı savaş tatbikatlarını içerdiğini söyledi.

KAYNAK: TEVHİD HABER