Amerikan İstihbarat Topluluğundan İtiraf Gibi Ukrayna Açıklaması

Amerikan İstihbarat Topluluğundan İtiraf Gibi Ukrayna Açıklaması

Amerikan istihbarat topluluğu, Ukrayna' Rusa'ya karşı saldırı düzenlese bile istediği başarıyı elde edemeyecek

Washington Post, anonim kaynaklara dayanarak, ABD istihbarat topluluğunun Ukrayna'nın Rusya'ya karşı saldırı sırasında arzu ettiği hedeflere ulaşamayacağına inandığını bildirdi.

Bu isimsiz kaynaklara göre gizli bir istihbarat raporu, Ukrayna'nın Melitopol'a ulaşamayacağını ve Kırım'a giden yolu kesemeyeceğini söylüyor. Bu sonuç, Rusya'nın topraklarını savunma becerisine dayanmaktadır deniliyor

Bu tahminler muhtemelen Kiev'i ve Ukrayna'yı destekleyen Batılı ülkeleri, Batı'nın on milyarlarca dolarlık silah ve askeri teçhizatının tahsis edildiği bir karşı saldırının neden hedeflerine ulaşamadığını sorgulamasına neden olacak.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından bildirildiği üzere Ukrayna ordusu, 4 Haziran 2023'ten bu yana başarısız saldırı eylemleri gerçekleştirdi.

Savunma Bakanı Sergei Shoigu, 11 Temmuz 2023'te, Kiev'in karşı saldırısını başlatmasından bu yana Ukrayna askeri kayıplarının 43.000'i aştığını duyurdu.

Kiev kuvvetleri ayrıca 26 savaş uçağı ve 25 Leopard tankı da dahil olmak üzere yaklaşık 5.000 farklı askeri donanım kaybetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Ukrayna kuvvetlerinin cephe hattı alanlarının hiçbirinde başarı elde edemediğini vurguladı.

KAYNAK: TEVHİDHABER