Amerikalılar Artık Ukrayna'ya Savaşından Bıktı!  Son Anket Sonuçları Açıklandı

Amerikalılar Artık Ukrayna'ya Savaşından Bıktı! Son Anket Sonuçları Açıklandı

Reuters/Ipsos tarafından yapılan yeni bir ankete göre, Amerikalılar arasında Ukrayna'ya silah sağlanmasına verilen destek azalıyor.

Ankete katılanların yalnızca yüzde 41'inin Washington'un "Ukrayna'ya silah sağlaması gerektiği" ifadesine katıldığını, yüzde 35'inin bu görüşe katılmadığını, geri kalanının ise kararsız olduğunu gösterdi.

Anket, ABD kongre liderlerinin Demokrat Başkan Joe Biden'ın Ukrayna'ya 24 milyar dolarlık ek yardım talebini müzakere ettiği sırada geldi; bunun yaklaşık 17 milyar doları savunma yardımı olacaktı. Washington, Kiev'e onlarca tank, binlerce roket ve milyonlarca mermi tedariki için 44 milyar dolar sağladı.

Bazı Cumhuriyetçiler, özellikle de eski ABD Başkanı Donald Trump'la yakın bağları olanlar yardıma karşı çıkıyor.

Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'nin Salı günü görevden alınması, Ukrayna'ya yardımın devam etmesi konusundaki belirsizliği artırdı ve onun potansiyel haleflerinden bazıları, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'nin yönetimine yardım etmenin Amerikalı vergi mükellefleri açısından değeri konusunda şüpheci.

Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nde kongre ve hükümet işleri direktörü Elizabeth Hoffman, "Desteğin kesilmesinin kongre desteği ve sonuçta ek yardım paketleri olasılığı üzerinde olumsuz etkisi var" dedi.

ABD'de silah sevkiyatına yönelik halk desteği, savaştan bu yana Demokratlar arasında sürekli olarak daha güçlü olsa da genel destekteki son zamanlardaki düşüş, Demokratların fikirlerini değiştirmesinden kaynaklanıyor.

Son ankette Demokratların yaklaşık yüzde 52'si Ukrayna'nın silahlandırılmasını destekledi; bu oran mayıs ayındaki yüzde 61'di Cumhuriyetçiler arasında Kiev'e silah gönderilmesine verilen destek mayıs ayındaki yüzde 39'dan yüzde 35'e düştü. Ankette Demokratların yaklaşık yüzde 34'ü "Ukrayna'daki sorunların bizi ilgilendirmediği ve karışmamamız gerektiği" görüşüne katılırken, Cumhuriyetçilerin oranı yüzde 56 oldu.

KAYNAK: TEVHİDHABER