Amerika, Suudi Arabistan ile Stratejik Ortaklığımız Devam Ediyor

Amerika, Suudi Arabistan ile Stratejik Ortaklığımız Devam Ediyor

ABD, Suudi Arabistan ile 80 yıl önce başlayan stratejik ortaklığa olan ilgisini bir kez daha dile getirdi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü "John Kirby"nin Suudi "Al-Arabiya" kanalıyla yaptığı ve röğortajda Suud, Arabistan'ın "stratejik bir ortak" olduğunu açıkladı

İki ülke arasındaki ikili ilişkilerin 80 yılı aşkın bir geçmişe sahip olduğunu belirten Başkan, ABD'nin bu ilişkiyi Amerikan halkının çıkarlarına ve ulusal güvenliğine hizmet edecek şekilde sürdürmek istediğini vurguladı.

Kirby, Başkan Joe Biden yönetiminin "Suudi Arabistan ile stratejik ortaklığı sürdürme gerekliliği" vizyonuna sahip olduğuna dikkat çekti.

Ayrıca, bu ilişkilerin iki ülke ve halklarının çıkarlarına uygun her şeyi takip etmesi gerektiğini vurguladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel Al-Jubeir ise Kasım ayı ortasında Suudi-Amerikan ilişkilerinin son zamanlardaki farklılıkların üstesinden gelecek kadar güçlü olduğunu söyleyerek Suudi Arabistan'ın çıkarlarını aramaya devam edeceğini vurguladı.

Biden'ın Ocak 2021'de iktidara gelmesinden bu yana, Riyad'a karşı sert duruşu ve başkanlık kampanyası sırasında Suudi arabistan'ın Trump'ı desteklemesi ve petrol üretiminin azaltılması ilişkileri germişti