Amerika Sudan'ı İşgal mi Edecek ?

Amerika Sudan'ı İşgal mi Edecek ?

Amerika: Sudan'da barış gücü konuşlandırma kararımız yok

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı, Washington'un Sudan'a barış gücü konuşlandırma kararı aldığına dair çıkan haberleri yalanladı.

Al-Quds al-Arabi gazetesinin haberine göre, Amerikan Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan yaptığı konuşmada şunları söyledi: Hartum'daki Amerikan Büyükelçiliği faaliyetlerine geçici olarak ara verdi ve Sudan'da güvenliğin sağlanmasının ardından çalışmalarına yeniden başlayacak. . alacak

Sullivan, ABD barış güçlerinin Sudan'a konuşlandırılması olasılığıyla ilgili bir soruya yanıt olarak, "Bu konuda bir planımız yok" dedi.

Ayrıca gelecekte bile böyle bir karar verme olasılığının düşük olduğunu düşündü.

Sullivan devam etti: Sudan'daki şiddet mantıksız ve durmalı. Sudan'la ilgili taraflara sivillerin ve insani yardım misyonlarının personelinin korunmasından sorumlu olduklarını ilettik.

Amerikalı yetkili, Sudan'da çatışan tarafların derhal ve koşulsuz bir ateşkes uygulaması gerektiğini söyledi.

Ayrıca, ülkesinin verdiği bilgilerin Hartum'dan Kızıldeniz kıyısındaki "Port Sudan" limanına tahliye süreci için belirlenen rota boyunca güvenli seyahati kolaylaştırmaya yardımcı olacağını duyurdu.

Sullivan, ülkesinin diplomatları ve ailelerinin Sudan'dan ayrıldığını doğruladı ve Dışişleri Bakanlığı'nın Sudan'dan ayrılmak isteyen Amerikalılarla iletişim kurmaya devam ettiğini söyledi.

Sullivan, Amerikan vatandaşlarının Hartum'dan başarıyla geri çekilmesindeki rolleri için Cibuti, Suudi Arabistan ve Etiyopya'ya teşekkür etti.

Kaynak: TEVHİDHABER