Amerika Irak ile Suriye Arasındaki Sınır Şeridini Kapatmayı Planlıyor! İşte Ayrıntılar!

Amerika Irak ile Suriye Arasındaki Sınır Şeridini Kapatmayı Planlıyor! İşte Ayrıntılar!

ABD güçlerinin Irak ile Suriye arasındaki sınır şeridini kapatma planı

Irak'ın Anbar vilayetindeki bir güvenlik kaynağı, Amerikan kuvvetlerinin Anbar'ın batısında Suriye ile olan sınır şeridini kapatmayı planladığını duyurdu.

Malouma haber ajansına göre, Irak'ın Anbar vilayetindeki bir güvenlik kaynağı, Anbar'ın batısındaki El Bağdadi kentindeki Ayn el-Esad Hava Üssü'ndeki güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, Amerikan kuvvetlerinin bölgede operasyon düzenlediğini duyurdu. Suriye ile sınır şeridini kapatmaya çalışıyor. Bu eylem, El Akeidat aşireti ile Suriye Demokratik Güçleri (PKK) arasında Suriye sınırının 60 kilometrelik bölümünde tırmanan çatışmaların ardından geldi.

Bu kaynak şunları ifade etti: Suriye ile sınır bölgelerinde güvenlik durumunu denetleyen güvenlik komutanları, IŞİD teröristlerinin olası sızma operasyonu nedeniyle kuvvetlerine hazırlıklarının artırılması talimatını verdi. Amerikan kuvvetleri, Suriye'nin derinliklerindeki batı bölgelerde havadan keşif operasyonlarını artırdı. Bu güçlerin aldığı güvenlik tedbirleri, sınırların güvenliğinin sağlanması ve her türlü güvenlik ihlalinin önlenmesine yöneliktir iddiasına bulundu.

Daha önce bir güvenlik kaynağı, ABD askeri konvoylarının Suriye'deki Al-Tanf üssünden Suriye sınırına yakın Irak bölgelerine nakledildiğini duyurmuştu.

Kaynak: TEVHİDHABER