Amerika  Guantanamo Hapishanesinde Bulunan İki Kardeşi   Pakistan'a İade Etti

Amerika Guantanamo Hapishanesinde Bulunan İki Kardeşi Pakistan'a İade Etti

Washington, Guantanamo Körfezi'ndeki iki kardeşi Pakistan'a iade etti

Pentagon Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Küba'daki Guantanamo Körfezi'nden iki kardeşi Pakistan'a transfer ettiğini ve Guantanamo Körfezi'nde tutulan toplam insan sayısını 32' olduğunu söyledi.

Eski Cumhuriyetçi Başkan George W. Bush, 2001'de New York'a ve ABD Savunma Bakanlığı'na düzenlenen ve yaklaşık 3.000 kişinin ölümüne neden olan kaçırılan uçak saldırılarının ardından, 2002 yılında şüpheli yabancıları barındırmak için Guantanamo Körfezi'ni kurdu.

Kamp, eleştirmenlerin işkenceye vardığını söylediği sert sorgulama yöntemleri nedeniyle ABD'deki "teröre karşı savaş" suiistimallerinin bir sembolü haline geldi.

Demokrat Başkan Joe Biden 2021'de göreve geldiğinde 40 tutuklu vardı. Biden tesisi kapatmayı umduğunu söyledi. Yasa, federal hükümetin Guantanamo tutuklularını ABD anakarasındaki hapishanelere nakletmesini yasaklıyor.

V Savunma Bakanlığı Perşembe günü Abdul Rabbani ve Muhammed Rabbani'nin Pakistan'a iade edildiğni duyurdu.

İkili 2002'de tutuklandı. ABD Savunma Bakanlığı internet sitesine göre, Abd al-Rabbani El Kaide'de arabulucuydu, Muhammed Rabbani ise örgütün üst düzey liderlerinin seyahatlerini ve mali işlerini kolaylaştırmaktan sorumlu arabulucuydu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "ABD, Pakistan Hükümeti ve diğer ortaklarının tutuklu sayısını sorumlu bir şekilde azaltmaya ve nihayetinde Guantanamo Körfezi tesisini kapatmaya odaklanan ABD'nin devam eden çabalarını destekleme istekliliğini takdir ediyor."

Kaynak: TEVHİDHABER