Amaçları Filistin Kimliğini Yok Etmek !  Siyonist İşgalcilerden Filistinli Esnafa Yeni Yasak

Amaçları Filistin Kimliğini Yok Etmek ! Siyonist İşgalcilerden Filistinli Esnafa Yeni Yasak

İsrail, Kudüs'te Filistin milliyetçiliğinin sembolü olan Filistin bayraklarının bulunduğu eşyaları yasakladı

İşgal altındaki Kudüs'teki Eski Şehir'deki İsrail polisi, dükkan sahiplerinin Filistin bayrağı ve Filistin sembollerini taşıyan tişörtler satmasını yasakladı. Ayrımcı baskı, işgal altındaki Kudüs şehrinde Filistin kimliğini ve ulusal özlemlerini silmeye yönelik son girişimdir. Eski Şehir'deki mağazalar İsrail ordusunu ve aşırı sağcı futbol kulüpleri ile ilgili giysiler sunarken, Filistin resimleri artık kaçak mal olarak damgalanıyor.

Yasaklanan eşyalar arasında "Özgür Filistin" sloganlı tişörtler, geri dönüş hakkını temsil eden ikonik Filistin anahtarının resimleri ve tarihi Filistin haritalarını gösteren hediyelik eşyalar yer alıyor. Esnaf Haaretz'e, polisin kendilerine bu tür eşyaları açıkça sergilemekten kaçınmaları ve bazı durumlarda bunları tamamen satmayı bırakmaları konusunda baskı yaptığını söyledi.

Bu politika, İsrailli milletvekillerinin gösteriler sırasında Filistin bayrağının çekilmesini yasaklama yönündeki son çabalarına dayanıyor. Son haftalarda Şeyh Jarrah'taki protestocular sadece bayrak salladıkları için tutuklandı. Filistinli okul çocukları bile bu durumdan muaf değil; polis, El Aksa yerleşkesinde çantalarını arıyor ve içinde bayrak resimleri bulunan ders kitaplarına el koyuyor .

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı