Almanya'da Terör Örgütü DEAŞ'a Yönelik Operasyon

Almanya'da Terör Örgütü DEAŞ'a Yönelik Operasyon

Almanya'da tekfirci teröristlere yönelik operasyon

Alman savcılar Çarşamba günü yetkililerin terörün finansmanına yönelik soruşturma kapsamında DAEŞ örgütünün destekçisi olduğundan şüphelenilen 7 kişiyi tutukladığını söyledi.

Federal Savcılık, yetkililerin Baden-Württemberg, Bremen, Hamburg, Hessen, Kuzey Ren-Vestfalya ve Rheinland-Palatinate'de eş zamanlı 19 baskın ve Hollanda'da bir ev baskını düzenlediğini söyledi.

Yetkililer, tutuklananların Suriye'deki " IŞID örgütüne Telegram mesajlaşma uygulaması da dahil olmak üzere platformlar aracılığıyla mali bağış çağrısında bulunan ve ardından bu bağışları örgüte veya aracılarına aktaran uluslararası bir ağa ait olduğundan şüpheleniyor.

Savcılar, bu şekilde en az 65.000 avro (71.552 $) transfer edildiğini söyledi ve paranın Suriye'de tutuklu IŞİD üyelerini desteklemek için kullanıldığını ve bazı durumlarda gözaltı kamplarından kaçmalarını kolaylaştırdığını söyledi.

Yedi zanlının bugün, Çarşamba ve yarın, Perşembe günü, tutuklu yargılanmalarına devam edip etmeyeceklerine karar verecek olan bir soruşturma yargıcının huzuruna çıkarılması planlanıyor.

Kaynak:TEVHİDHABER