Almanya'da bir Eyalet Daha Başörtüsü YasağınıKaldırdı

Almanya'da bir Eyalet Daha Başörtüsü YasağınıKaldırdı

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti de Müslüman bayan öğretmenlerin okulda başörtü takmasına izin verdi.

Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaleti de bu sene okulların başlamasıyla birlikte, Müslüman bayan öğretmenlerin okulda başörtüsü takmalarına izin verileceğini açıkladı. Aşağı Saksonya Kültür Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bundan böyle okullarda tüm derslerde Müslüman bayan öğretmenler başörtüsü takabilecekler.
Aşağı Saksonya Eyaletindeki okullarda şimdiye kadar yalnızca İslam dersi veren Müslüman bayan öğretmenlere ders esnasında başörtüsü takmaya izin veriliyordu. Bakanlığın bildirdiğine göre yalnızca bir bayan öğretmen başörtüsü takıyordu.
Kültür Bakanlığı açıklamasında, Federal Anayasa Mahkemesinin kararı gereği, okul huzurunu bozacak, ya da devletin tarafsızlığını tehlikeye sokacak özel durumlarda başörtüsünün yasaklanabileceği kaydedildi. Federal Anayasa Mahkemesi’nin Ocak ayında aldığı kararda genel bir başörtüsü yasağının anayasaya aykırı olduğu belirtilmiş, ancak özel durumlarda böyle bir yasağın sözkonusu olabileceği ifade edilmişti.
Aşağı Saksonya Eyaleti Kültür Bakanlığı, eyaletlerdeki okul idarelerinin hukuki değişiklikten yazılı olarak bilgilendireceğini bildirdi.