Almanya ve İsrail Ukrayna  Konusunu Görüştü

Almanya ve İsrail Ukrayna Konusunu Görüştü

Almanya ve "İsrail", Ukrayna'daki anlaşmazlığın diplomatik bir çözümünü destekliyor ve İsrail Başbakanı Naftali Bennett, "Tel Aviv"in İran'ın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceğini doğruluyor.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya ve "İsrail"in Ukrayna'daki ihtilafın diplomatik bir şekilde çözülmesini ve Moskova ile Kiev arasındaki müzakerelerin sürdürülmesini desteklediğini duyurdu.

Bugün Çarşamba günü İsrail Başbakanı Naftali Bennett ile düzenlediği ortak basın toplantısında Schulz, "Diplomasinin şansını bulması artık önemli" dedi.

Birlikte, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin mümkün olan en kısa sürede devam etmesini eşit derecede destekliyoruz” dedi.

Almanya Başbakanı, "Tehlikeli bir durum ortaya çıktı, çünkü en büyük nükleer güç olan Rusya ile Avrupa'nın en büyük ikinci ülkesi arasında bir savaştan söz ediliyor" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in daha önce gazetecilere verdiği bir brifingde , Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda "İsrail" in "Rus işgalini kınamak" için oy kullanacağını söylemesi dikkat çekicidir.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz daha önce, " Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı, 2. Dünya Savaşı sonrası düzeni tehdit eden bir dönüm noktasıdır" dedi.