Almanya Hala Diyet Ödüyor

Almanya Hala Diyet Ödüyor

Alman Parlamentosu İsrail'in kuruluşunun 75. yıl dönümünü kutladı

Alman Parlamentosu, İsrail'in 75. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Cuma günü özel bir genel kurul düzenledi .

Şansölye Olaf Scholz'un koalisyon hükümetinden milletvekilleri konuşmalarını Almanya'nın İsrail için tarihi sorumluluğunu vurgulamak için kullandılar, ancak Tel Aviv'in Filistinlilere yönelik tartışmalı politikalarını eleştirmekten kaçındılar.

Yeşiller partisinden Katharina Droege, İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazilerin Yahudilere karşı işlediği suçlar nedeniyle Almanya'nın İsrail'in güvenliğinden özel olarak sorumlu olduğunun altını çizdi.

Almanya insanlık tarihinin en büyük suçlarını işledikten sonra, Avrupa Yahudilerini katlettikten sonra İsrail bizimle el sıkışmayı kabul etti, bunun için her zaman minnettar olacağız” dedi.

İsrail'in güvenliği sonsuza kadar bizim sorumluluğumuzda olacak, bu Almanya'nın devlet aklının bir parçası" dedi.

Liberal Hür Demokrat Parti'den Christian Durr, Almanya ve İsrail'in yalnızca tarihle değil, aynı zamanda liberal ve demokratik değerlere bağlılıklarıyla da bağlantılı olduğunu söyledi.

"Bu çalkantılı zamanlarda, İsrail'in var olma hakkının ve güvenliğinin Almanya için müzakere edilemez olduğunu vurgulamamız bizim için önemlidir."

Sosyal Demokrat milletvekili Gabriela Heinrich, bugünün Almanya'sında birçok Yahudinin hala anti-Semitizmle karşı karşıya kalmasından, Yahudi okullarının ve sinagoglarının polis koruması altında olması gerektiğinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

"Geçen yıl Almanya'da 88'i şiddetli saldırı olmak üzere 2.641 Yahudi karşıtı suç işlendi. Bu dayanılmaz bir şey."

"Yahudilerin ülkemizde kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak politikacılar olarak bizim işimiz" dedi.

Parlamento'daki özel genel kurul toplantısına Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve İsrail'in Berlin Büyükelçisi Ron Prosor da katıldı.