Alman Ordusu Çekilme Kararı Aldı

Alman Ordusu Çekilme Kararı Aldı

Alman ordusu Mali'den çekilmek için ilk adımları attı

Alman Ordusu, birliklerini Mali'den çekmeye başladı. Alman Parlamentosu, ülke güçlerinin Mali'deki görev süresini son kez uzattı ve bu güçlerin tahliyesinin önümüzdeki yıl tamamlanması bekleniyor.

Isna'ya göre Alman kara kuvvetleri komutanı Heiko Bunzak, 3 Mayıs Çarşamba günü Tagus Spiegel'e ülkenin Mali'den çekilmek için ilk adımlarını attığını söyledi. Birleşmiş Milletler'e karşı yükümlülüklerimizi dikkate alarak güçlerimizin bir kısmını Mali'den çekmeye başladık" dedi.

Mali'nin de 2021'de uluslararası güçlerin Afganistan'dan çekilmesi gibi bir kaosa sürüklenme riskinin düşük olduğunu vurguladı.

Alman kara kuvvetleri komutanına göre, ülkenin önceliği "tüm askerlerimizi sağ salim eve götürmek". Almanya'nın Mali'deki askeri varlığının azaltılmasını "BM misyonuyla ilgili olarak halen sahip olduğu görevleri yerine getirme yeteneğini kaybetmeden" yavaş yavaş organize ettiğini vurguladı.

BM kuvvetleri ve Mali askeri kuvvetleri, Alman ordusunun çekilmesinden sonra bu ülkede görevlerini yapmaya devam ediyor ve bu nedenle Alman kara kuvvetleri komutanına göre "Mali'nin teröristlerin eline geçme tehlikesi" yüksek değil dedi

Mali, 2012'de saldırılarına başlayan ve kuzey Mali'nin kontrolünü ele geçiren aşırılık yanlılarının isyanına yıllardır sahne oldu. Bu güçler daha sonra hareketlerini Mali'nin çevresindeki Nijer ve Burkina Faso ülkelerine genişletti.

Kaynak: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı