Alman Dışişleri Bakanından Rusya'ya yaptırıma karşı uyarı

Alman Dışişleri Bakanından Rusya'ya yaptırıma karşı uyarı

Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier, Rusya'ya karşı daha fazla yaptırım kararı alınmaması için uyardı.

Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Rusya'ya yaptırımların sertleştirilmesine karşı uyararak, Rusya'yı izole etmenin Ukrayna'da istikrarı sağlamaya bir faydasının olmayacağını söyledi. Steinmeier, 'Rusya'yı ekonomik bakımdan yere mi yatıralım?' sorusunu yöneltti ve cevaben 'Benim cevabım hayır. Yaptırımların mantığı bu değildi ve olmamalıdır.' dedi.

AB'nin son aldığı kararla, Ukrayna krizi nedeniyle yaptırım uygulanan kişi ve kurumların sayıları artırılmıştı. AB diplomatlarının verdiği bilgiye göre,13 Rus yanlısı ayrılıkçı ve 5 kurum AB'nin yaptırım listesine eklendi. Şu anda AB boykot listesinde 119 şahıs ve 23 kurum yeralıyor. Şahısların AB ülkelerine girmeleri yasaklandı ve Avrupa bankalarındaki hesapları da donduruldu.

Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier, yaptırımların sertleştirilmesi sonucu ekonomik bakımdan izole edilmiş ve hatta iflasa giden bir Rusya karşısında Avrupa'yı uyardı. Steinmeier, uzmanların tahminine göre yaptırımlar sonucu Rusya'nın zararının 140 milyar Doları bulduğunu bildirdi. Ayrıca sermayenin ülkeden kaçırılmasının, yatırımların azalmasının, para değerinin ve petrol fiyatlarının düşmesinin de Rus ekonomisini kötüleştirdiğini kaydetti.