Abdullah Büyük

Abdullah Büyük

Akit okuyucularımızdan sitem ve tenkit aldım

Telefonla ve birebir görüştüğüm güzel insanlar: Suriye ve Gazze’ye gözünüz niçin kapalı? Yazılarınızda tek bir cümle dahi göremiyoruz. Lütfen mesajlarınızı güncelleyiniz… 

Eleştiri ve sitemler özet olarak bu üç cümleden oluşuyor. Önce bütün okurlarımıza teşekkür ediyor daha sonra büyük bir sabır serdederek mesajımızı okumalarını önemle rica ediyorum.

Akit Gazetesinin en yetkili hizmet ehlinden bir abimiz telefon ederek: “Hocam! Ramazan Ayı boyunca her gün yazı istiyoruz sizden. Lütfen isteğimizi geri çevirmeyin”, dedi. Biz de kabul ettik. Ve Ramazan Ayının muhtevasına uygun olan dini konuları okuyucularımızla paylaştık.

Akit Gazetesinin usta yazarlarımızdan Ahmet Varol Bey ve diğer yazarlarımız gerek ülkemizin iç olaylarını ve gerekse islam âleminde yaşanan hadiseleri çok güzel bir şekilde dile getiriyorlar. Biz de halkımızın dini alanlarda daha fazla bilgi sahibi olmaları ve şuurlanmaları için özel konuları gündeme getirmeye çalışıyoruz. Rabbimiz dergâhında kabul buyursun. Gelelim asıl meselemize.

Kulluk Kitabımız şöyle der: “De ki: Yapacağınızı yapın. Amellerinizi Allah da Resulü de müminler de görecektir. Sonra görüleni ve görülmeyeni bilen Allah’a döndürüleceksiniz de O size yapmakta olduklarınızı haber verecektir.”(Tevbe Suresi/105) ilgili ayet her inanan mümine şu mesajı vermektedir: Sözle övünmek yerine çalışınız, emek sarf ediniz ve gayretinizi gösteriniz…”

Rabbimizi ve hizmetlerin takibinde bulunan birçok Müslüman kardeşimizi şahit tutuyor ve şu açıklamayı yapmayı zaruri görüyoruz. Konya’da Ribat insani Yardım Derneğimiz vardır. Genellikle yurtdışı hizmetlerini takip eder. Dernek başkanımızın adı Seyyid Duman Beydir. Telefonu: 0 505 273 86 61. Kendisini 24 saat boyunca arar, aşağıdaki bilgi dokümanlarının detayını öğrenebilirsiniz

Heyetimiz, Gazze’ye gittiler. Gazze Başbakanı ile görüştüler ve Gazze’de 12 derslikli bir okul yapmaya karar verdiler. Takriben beşyüz bin dolara mal olacak okulun temelini atacakken, Mısır ve daha sonra israil-Gazze savaşı başladı. Temel atmamız tehir edildi. Bunu Allah da biliyor, yüzlerce Müslüman da biliyor.

Aynı heyetimiz, dernek başkanı sorumluluğunda Suriye’yi masaya yatırdılar. Ribat Aşevimiz aracılığı ile 28 TIR, giyecek, yiyecek gönderildi. Halep de, Mevlana Ekmek Fırını açıldı, on binlerce Suriyeli mazlum insanımıza ekmek dağıtıldı. Hizmetler devam etmektedir.

Hüdayi Vakfımızın rehberliğinde ve desteğinde, Ribat insani Yardım Derneğimiz, Sudan Khartoum’da şu an için söylüyorum, 6000 yetim ve muhtaç öğrencilerimize 34 tane okulda servis arabalarımızla yemek dağıtılmaktadır. Nur-i Osmaniye Yüksek Öğrenim Talebe Yurdumuzda, çoğunluğu Somalili olan Afrika’nın değişik ülkelerinden gelen talebelere çok yönlü hizmetler verilmektedir. Aynı paralelde fiebnem Yüksel Öğrenim Talebe evlerimizde Afrika Üniversitesinde okuyan muhtaç kız talebelerimize hizmetler sunulmaktadır. Ülkemizin gönül insanları başta olmak üzere, yurtdışından gelen imkânlarla, her biri 20 bin dolara mal olan onlarca su kuyusu açılmıştır ve açılmaya devam etmektedir. Türkiye’den imam Hatip Mezunu talebelere yurtlarımızda özel Arapça eğitimi verilmektedir. Onlarca üniversiteli, eğitimini dondurarak istanbul’a gelmekte özel eğitim ve Türkçe lisanı öğrenip tekrar Afrika’ya gidip, değişik ülkelerde hizmet vermekteler. Bunlara ilaveten rutin olarak gıda paketleri, kurbanlar, okul öğrencileri için çantalar, binlerce Arapçaya çevrilmiş eserler vs. Misyonerlerin cirit attığı ve Vatikan’ın Mekke’yi güneyden kuşatma projesinin hedefi olan Sudan’daki hizmetlerimiz özet olarak bunlardır. Külliyeler, Kur’an Kursu ve camiler, mescidler, hedefe konulmuş olup, ilk adımlar atılmaya başlamıştır. 34 okulda okuyan 6000 öğrencimizin arasından, zamanla seçimler yapılarak üniversitelerden mezun edip, Afrika’nın değişik ülkelerinde tebliğ, davet hizmetlerinin altyapısını oluşturacak hizmetlere eleman yetiştirilmektedir.

Ribat insani Yardım Derneğimizin yeni hedefleri, Balkanlar, Kafkaslar, Pakistan ve Afganistan’dır. Mümtaz heyete hizmetlerinde başarılar diliyoruz.

fiimdi tekrar konumuza dönelim. Biz Müslümanlar,   Filistin’den, Gazze’den, Suriye’den ve islam Âleminden gözümüzü ve gönlümüzü çevirme hakkına sahip değiliz. Ne var ki yaptığımız ve yapacağımız her türlü meşru hizmetlerimizi öncelikle Rabbimizin görmesini, daha sonra Resulünün ve en sonra da Müslüman kardeşlerimizin görmesini, bilmesini Kur’ani bir prensip olarak kabul ettik.

Ahmet Varol, Abdurrahman Dilipak, Mustafa Özcan, Serdar Arseven, Ali ihsan Karahasanoğlu ve Hasan Karakaya beyler günlük ve güncel olayları dile getirirken, bizler de halkımıza dini mesajları vermeye devam edeceğiz. Allah, yar ve yardımcımız olsun. Âmin.

yeniakit

Bu yazı toplam 1187 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar