Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Ak Partiye Ümmet-i Muhammedin selamı var

Bir zamanlar Mısır Ezher üniversitesinde okuyan kardeşler yıl sonunda sınavlara girdikten sonra sonuçlar çok geç açıklandığı için bekleyemezler Türkiye'ye dönerler, orada kalan birisi neticeleri öğrenir telefonla haber verirdi. Onlardan birisi bu şekilde sınavların sonucunu beklemeden gelmiş, arkadaşlardan birisine vermiş bu görevi, demiş ki; Bizim sadece ev telefonumuz var, ben her gün tarlada çalışıyor olacağım, telefonun başında hep babam olacak, sen ona haber ver. Fakat dikkatli ol, eğer sınıfı geçmişsem açıktan söyle sınıfı geçtiğimi. Fakat bir dersten kalmışsam babama sadece  “oğluna Mustafa'nın selamı var” dersin ben anlarım. Eğer ili dersten kalmışsam “oģluna Mustafa ve Ahmed'in selamı var” dersin.

Memlekete döner ve artık Mısır'dan babasına gelecek telefonu beklemeye başlar. Ve nihayet bir gün tarladan eve döndüğünde babası der ki;

-          Oğlum, bugün Mısır'dan bir arkadaşın telefon açtı ve dedi ki Amca oğluna Ümmet-i Muhammedi selamı var!

Anladınız değil mi meseleyi? Ben de Ak Parti ve Sayın Cumhurbaşkanına ayni minval üzere Ümmet-i Muhammedin selamını söylüyorum. Coktan beri hızlı bir tempoyla ülkeyi dolaşıyorum, özellikle yüz yüze görüşüp sohbet ettiğim bütün Kürt kardeşlerimden bu anlamda selam getoriyorum.

Yani Ak Parti sınıfı geçememiş, şu anda bütünlemeye kalmıştır. Bütünleme sınavına da aynen bir öğrencinin bir kaç aylık valti gibi 2019 sınavlarına ćok kısa bir vakti kalmıştır.

Şu anda son olarak Batman Kitap fuarında birlikte olduğumuz insanlardan edindiğim intibai da ekleyerek söylemeliyim ki Ak Parti bütünlemeye kalmıştır.

Biraz daha açık konuşalım; Kürtler çok üzgünler, kırgınlar, küskünler, onurları zedelenmiş, sitemlerle dolular.

MHP ile yürüttüğü koalisyondan bir şeyler kazanmış olabilir. Fakat bunun bir başka bedelinin, ödemmesi gereken yüklü bir faturasının olduğunu unutmamalıdır. Dikkat, bütünleme sınavı iyice yaklaşmaktadır.

Güzel Batman'dan sevgilerle.

doğruhaber

Bu yazı toplam 1130 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar