AK Parti Duyurdu! 25 Mayıs'ta Açıklanacak

AK Parti Duyurdu! 25 Mayıs'ta Açıklanacak

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.


AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Ünal, partilerine başvuran 7 bin 340 milletvekili aday adayının mülakatlarını cumartesi günü bitireceklerini belirterek, "Aday tanıtım toplantımızı 25 Mayıs günü yapacağız, aynı gün seçim beyannamemizi de açıklayacağız." dedi.

Cumartesi günü 7 bin 340 aday adayının mülakatını bitirmiş olacağız. Her ilden diyelim ki Kahramanmaraş 8 milletvekili üst kurula çarpı 3 yani 24 tane aday adayı üst kurula çıkacak. Yani Kahramanmaraş ile ilgili 31 kişi değerlendirilecek. Üst kurulda değerlendirilecek bu değerlendirmenin sonunda Kahramanmaraş'ta 8 adayımız belirlenecek sonra 21 Mayıs'ta YSK'ya teslim edilecek.


SEÇİM BEYANNAMESİ

Aday tanıtım toplantısını 25 Mayıs günü yapacağız. 25 Mayıs günü hem genel olarak kampanyanın kurumsal kimliğini de sizlere sunmuş olacağız. 25'in de sizlerle seçim beyannamemizi paylaşacağız.

Türkiye'ye dönük ne büyük vaadiniz nedir diye sorarsanız, Türkiye'yi şaha kaldıracak idari sisteme ihtiyacımız vardı. Bütün alanlarda bu yeni idari sistem nasıl olacak seçim beyannamemiz bunu da anlatacak.

Sayın Muhharrem İnce dün cumhurbaşkanımızı ziyaret etti. Görüşme sıcak bir ortamda gerçekleşti. Sayın cumhurbaşkanımızla BBP'yi ziyaret ettik, nezaket ziyaretiydi.

Salı günü grup toplantısında millet iradesini egemen kılma mücadelesini veren bir siyasi parti olarak Cumhurbaşkanımız bu millet tamam derse tabi tamam deriz, devam derseler de devam ederiz dedi.

15 CHP'Lİ MİLLETVEKİLİN GERİ DÖNMESİ

Milletvekilleri döndü. Bir siyasetçi olarak bir taraftan bu meseleye üzüleyim mi komik hale gelmesi nedeniyle güleyim mi karar veremedim. Her halukarda millet iradesinin pazarlık malzemesi yapılmaması anlaşılması gerekiyor. Pazarlık her zaman parayla olmaz Güneş Motel'de olduğu gibi. En çirkin pazarlık parayla yapılan pazarlık değildir. Milletin iradesi üzerinden yapılan pazarlıktır.

Cumhurbaşkanımız aynı zamanda Ruhani ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede bölgede yaşanan son dönemlerdeki gelişmelerin değerlendirilmesi niteliğindeydi.

SEÇİM BEYANNAMESİNDE NE TÜR VAATLE OLACAK?

Ekonomiye dönük ne tür vaatlerimizin olduğunu 25’inde sizlerle paylaştığımızda açık bir şekilde göreceksiniz. Seçim beyannameleri seçim malzemesi değil, ihtisas sahibi dünyada ve Türkiye’de, Türkiye2nin 5 yıl 10 yıl rotasını öğrenmek isteyen ve özellikle iktidar partisinin önümüzdeki 5-10 yıl hangi alanda hangi devam edecek yazılmış referans metinlerdir.

Şehir, çevre, kadın, çocuk… Aynı şekilde gençler; bunlara dönük önümüzdeki 5 yıl 10 yıl neler düşünüyoruz bunu anlatacağız.

Ekonomiyle ilgili sorduğunuz soruyu ben diğer sözcü meslektaşım, sayın Bekir Bozdağ’a bırakayım müsaadenizle.

ANKET ÇALIŞMASI VAR MI?

Tabi ki sahayı sürekli olarak kontrol ediyoruz. Kontrol etmek seçim süreçlerinde çok kritiktir. Çünkü iletişim stratejisini sahadaki algının üzerine kurmazsanız yanlış bir iletişimi içine girebilirsiniz. Bütün bu süreçlere dahil, sahadan sadece rakam değil… Şöyle yapmıyoruz ki, “AK Parti’nin oyu ne kadar” Biz daha çok saha araştırmalarında vatandaşımızın halkın olaylara verdiği tepkinin yönünü gerekçesini ve sebeplerini anlamaya çalışıyoruz. Şu anda elimizde alacağımız oya ilişkin en son paylaştığım rakamdan sonra güncel bir rakam yok.