Ahmedinejad  2017 de   Aday Olacak

Ahmedinejad 2017 de Aday Olacak

İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, 2017 yılında gerçekleştirilecek İran Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılacak.

İran'da iki dönem Cumhurbaşkanlığı vazifesinde bulunan Mahmud Ahmedinejad, 2017 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olacak.
Mahmud Ahmedinejad, İran siyasetinde muhafazakar kanatın önde gelen isimlerinden biri olarak öne çıkıyor. Reformistlerin son seçimlerde başarı elde etmesi, muhafazakarların Ahmedinejad'a olan desteğini arttırmış durumda.
AHMEDİNEJAD, SİYASETE DÖNÜŞ SİNYALİ VERDİ
Geçtiğimiz günlerde, aktif siyasette dönüş sinyali veren ancak bunu açık şekilde ifade etmekten kaçınan Ahmedinejad, bir gazetecinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağına ilişkin sorusuna "İnşallah gelecek yıl hep birlikte olacağız." şeklinde yanıt vermişti.
"ADAYLIĞIMIN REDDEDİLMESİ İÇİN BİR GEREKÇE YOK"
Ahmedinejad, adayların yeterliliğini belirleyen Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından veto edileceği iddialarına, "Adaylığımın ret edilmesi için bir gerekçe yok. Bu, taraftarlarımın umutsuzluğa kapılması için muhaliflerimce yapılan bir algı operasyonudur." yanıtını verdi.
AHMEDİNEJAD, MUHAFAZAKAR KİMLİĞİYLE TANINIYOR
Muhafazakar kimliği ile tanınan Ahmedinejad, taraftarlarının hazır bulunduğu bir toplantıda yaptığı konuşmada, "Neden birileri adaylığımdan bu denli korkuyor. 'Reformcular' ve hükümeti destekleyen 'ılımlı' kanadın yanı sıra bazı 'muhafazakarlar' da adaylık olasılığımdan korkuya kapılmış." diye konuştu.