Ağır silahlarla donatılmış peşmerge güçleri, YPG ve ÖSO’nun IŞİD’e karşı savaştığı Kobani’de savaşın seyri Kürtlerin lehine dönüyor.

Ağır silahlarla donatılmış peşmerge güçleri, YPG ve ÖSO’nun IŞİD’e karşı savaştığı Kobani’de savaşın seyri Kürtlerin lehine dönüyor.

Fransa'da yapılan bir araştırmaya göre, görev süresinin yarısını tamamlayan Cumhurbaşkanı François Hollande şu ana kadar başarısız bir dönem geçirdi.

Fransa'da yapılan bir araştırmaya göre, görev süresinin yarısını tamamlayan Cumhurbaşkanı François Hollande şu ana kadar başarısız bir dönem geçirdi.

Odoxa kamuoyu araştırma şirketinin araştırmasına göre, Fransızların yüzde 97'si Hollande'ı istihdam politikalarında "neredeyse başarısız" buluyor.

Ankete katılanların yüzde 88'i Hollande'ın mali politikalarda, yüzde 78'i ise aile politikalarında başarısız bir dönem geçirdiğini düşünüyor. Sol seçmenin ise yüzde 55'i aile politikalarında cumhurbaşkanının başarısız olduğu kanaatini taşıyor.

Ankete katıların yüzde 71'i hükümetin geri kalan döneminde ekonomik ve sosyal alanlarda büyük adımlar atmak için Başbakan Manuel Valls'in uygun kişi olduğunu düşünüyor. Araştırmaya göre, Fransızların ancak yüzde 22'si Hollande'ın büyük atılımlar için uygun olduğu fikrini taşıyor.

Hollande'ın görev süresi Mayıs 2017'de doluyor. Kısa süre önce yapılan bir başka ankette Fransızların yüzde 86'sının Hollande'ın 2017'de bir kez daha aday olmasını istemediği görülmüştü.