Afrika'da İbretlik Kurban Hatırası

Afrika'da İbretlik Kurban Hatırası

Prof. Dr. Ethem Günerer, kurban eti dağıtımı sırasında Afrika ülkelerinden birinde yaşadığı ve kendisini derinden etkileyen bir olayı anlattı.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı ve Yeryüzü Doktorları Gönüllüsü Prof. Dr. Ethem Günerer, kurban eti dağıtımı sırasında Afrika ülkelerinden birinde yaşadığı olayı anlattı. Et dağıtımı sırasında elinde kavanozla gelen bir kadının kavonozu gösterip, "Ben bir yıl boyunca bu tozları çorbalara kattım." dediğini aktaran Günerer, büyük bir şok yaşadıklarını söyledi.
 
Moral FM'de yayınlanan Sabah Gündemi programına katılan Ethem Günerer, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Yeryüzü Doktorları Gönüllüsü, dünya üzerinde herkesin aynı şartlar altında yaşayamadığı gerçeğinden hareketle 2000 yılında İngiltere'de kurulan ve 2004'den bu yana da Türkiye'de faaliyetlere başlayan derneğin temel tıbbi hizmetlerden mahrum kalanlar için çalıştığını ifade etti. Kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirten Günerer, "Kurban yardımı tıbbi yardımdan ayrılmayan bir etkinlik çünkü pek çok rahatsızlık beslenme bozuklukları nedeniyle oluşuyor." diye konuştu.
 
Yaklaşık 4 yıl önce yaşadığı bir olayı da paylaşan Günerer, kurban eti dağıtımı sırasında Afrika ülkelerinden birinde yaşadığı olayı anlattı. Afrikalı kadının verilen kurban etlerini ince kesip, kurutup toz haline getirdiğini ve böylece bir yıl içinde tükettiklerine şahit olduğunu aktaran Günerer, yapılan yardımların önemli olduğunu vurguladı.
 
Dernek bünyesinde hizmet veren doktorların kurban bayramında da kesimlere katıldığını söyleyen Günerer, yapılan hazırlıkların günler öncesinden başladığını kaydetti.